Ga naar de inhoud

Nummer 3 van de wereld na coronatoernooi: "Ons gedrag was fout"

 do 25 juni 2020 12:16
Dominic Thiem
Dominic Thiem won het toernooi in Belgrado, Novak Djokovic (r) kijkt toe.

De Oostenrijkse toptennisser Dominic Thiem verontschuldigt zich voor het onbezonnen gedrag van de spelers op de voorbije Adria Tour. "We handelden te euforisch", reageert de nummer 3 van de wereld.

Tijdens de Adria Tour, een reeks demonstratietoernooien in de Balkan, hebben een aantal spelers het coronavirus opgelopen. Dominic Thiem niet, maar hij voelt zich wel schuldig.

 

"Ik was geschokt toen ik het nieuws over de Adria Tour vernam", verklaart de 26-jarige Oostenrijker op Instagram. "Wekenlang speelden we zonder toeschouwers. We waren dus blij dat er fans waren op het evenement."

 

"We vertrouwden op de coronaregels van de Servische regering, maar we waren te optimistisch. Ons gedrag was fout, we handelden te euforisch. Het spijt me heel erg."

 

De finalist van de Australian Open 2020 onderstreept nog dat hij niet besmet is. "De voorbije 10 dagen onderging ik vijf keer een test, het resultaat was telkens negatief. Ik wens iedereen die besmet is geraakt het beste en een spoedig herstel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: Ook Novak Djokovic is besmet met het virus