Loïck Luypaert verdedigt vandaag thesis voor jury: "Er lag wat stof op"

  Met deze thesis trekt Loïck Luypaert naar zijn juryverdediging.

  De coronacrisis heeft veel ellende veroorzaakt, maar het is niet allemaal kommer en kwel. Voor Loïck Luypaert hadden de voorbije maanden ook een gunstig gevolg: de Red Lion heeft zijn thesis kunnen afwerken. "Ik ben blij dat ik me vanaf nu kan voorbereiden op de Spelen zonder een extra onderwerp in mijn achterhoofd."

  Zonder corona zou Loïck Luypaert met de Belgische hockeyploeg nu aan het aftellen zijn naar de Olympische Spelen, maar Tokio moet een jaartje wachten. Dat uitstel betekende meteen promotie voor de studieplannen van de Red Lion.

   

  "Ik heb een bachelor LO aan de VUB gedaan en daarna een master in sportmanagement en sportbeleid. Ik combineer dat nu al zo'n 10 jaar met mijn carrière bij de Red Lions", legt de 28-jarige Luypaert uit.

   

  "Het is een studie van 5 jaar, bij mij dus gespreid over 10 jaar. En ik ben blij dat het er bijna opzit."

   

  "Dankzij corona was er nu tijd en ik heb me meteen aan mijn thesis gezet, want anders zou die op de lange baan geschoven worden."

   

  "Ik verdedig vandaag mijn thesis en ik hoop dat ik genoeg punten heb. Mijn thesis handelt over het inspirerende effect van tophockey op het clubhockey in België. Ik hoop dat de jury even tevreden is als ik."  

  Dankzij corona was er nu tijd en ik heb me meteen aan mijn thesis gezet, want anders zou die op de lange baan geschoven worden.

  Loïck Luypaert

  "Combinatie met de Spelen zou onmogelijk geweest zijn"

  Over de conclusies van zijn onderzoek wil Loïck Luypaert nog niet te veel onthullen, maar hij houdt wel een goed gevoel over aan zijn eindwerk.

   

  "Ik had het misschien een beetje onderschat, want er kroop toch heel veel tijd in."

   

  "Ik leefde een beetje in de illusie dat ik de Spelen zou combineren met mijn thesis en dat ik daar tijdens alle vrije momenten aan zou werken."

   

  "Maar zoals wel vaker bleek het moeilijk om te werken voor of na de trainingsuren."

   

  "Nu had ik 6 weken waarin ik elke dag aan mijn thesis gewerkt heb. Dat was nodig. Achteraf bekeken zou de combinatie met de Spelen onmogelijk geweest zijn."

  "Ik zal wel iets met dit diploma doen"

  Zonder pech steekt Luypaert zijn diploma dus op zak. "Dit was mijn laatste onderdeel. Ik heb al 2 jaar geen examens meer gedaan, maar de thesis verzamelde wat stof op mijn kast."


  "Het is een mooie stap om een universitair diploma te hebben. Ik ben er trots op."

   

  "Zonder corona zou het iets voor januari 2021 geweest zijn, maar ik ben blij dat ik me nu een jaar voluit kan voorbereiden op de Spelen zonder iets anders in mijn achterhoofd te hebben."


  "Wat ik met dat diploma zal aanvangen? Net als de andere Red Lions adem en eet ik sport. Ik zou graag iets in de sport doen, maar het hoeft niet per se hockey te zijn. Maar ik zal wel iets met dit diploma doen."