Lode Grossen wordt weer technisch directeur Vlaamse Zwemfederatie

  Koen Van Buggenhout stopt als technisch directeur van de Vlaamse Zwemfederatie (VZF). Vanaf 1 augustus wordt hij opgevolgd door Lode Grossen, die deze functie al vervulde van 2003 tot 2013. Grossen zelf neemt afscheid als algemeen manager van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, huidig marketing- en eventmanager Ilse Arys neemt die rol over.

  De voorganger volgt zo weer de opvolger op bij de VZF. "In samenwerking met algemeen directeur An Rydant zal Lode Grossen werken aan een verdere professionalisering van onze sport en de federatie", luidt het persbericht van de VZF.

   

  "Het doel is de zwemtalenten op weg te zetten naar de komende olympiades. Hij zal hiervoor samenwerken met de zwemclubs, met hoofdcoach Ronald Gaastra, zijn trainingsstaf en het team van de topsportschool."

  Grossen blijft ook extern adviseur Derwael en co.

  Grossen maakte al 10 mooie jaren mee bij de VZF. "Na bijna 8 mooie jaren bij Gymfed is het een uitdaging om terug te keren naar mijn eerste liefde en kijk ik ernaar uit om mij in een overgangsperiode ten dienste te stellen van de zwemsport en de VZF", verklaart Lode Grossen.

   

  "Ik ben geen tovenaar, maar wil met ambitie en voluntarisme, samen met het VZF-team en de clubs, bouwen aan toekomstige topprestaties."

   

  Grossen zegt de Gymfed echter niet helemaal vaarwel. Vanaf september 2020 zal hij als extern adviseur de eliteploeg van Nina Derwael en co. mee ondersteunen in de voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio van 2021. Van Buggenhout beraadt zich momenteel over een andere functie binnen de VZF.