Joseph Allijns geeft na 19 jaar Kortrijk-sjerp door aan Ronny Verhelst

  Joseph Allijns was 19 jaar voorzitter van Kortrijk: "Persoonlijke overwegingen."

  KV Kortrijk heeft verrassend een voorzitterswissel doorgevoerd: na 19 jaar geeft Joseph Allijns het stokje door aan Ronny Verhelst. Allijns roept "persoonlijke overwegingen en het belang van de club in". Verhelst, de ex-topman van Telenet, was in 2012 en 2013 voorzitter van de Pro League.

  Allijns zat de West-Vlaamse eersteklasser al sinds het begin van deze eeuw voor:  Persoonlijke overwegingen speelden mee in deze beslissing. "Na 19 jaar voorzitterschap is de tijd gekomen om de fakkel door te geven", stelt de advocaat. "Het is uiteraard geen evidente beslissing, maar het is een beslissing die mede genomen is in het belang van de club."

   

  "Overigens kan mijn opvolger nieuwe impulsen geven aan onze club. 19 jaar voorzitterschap blijft uiteraard een mijlpaal in mijn leven. Ik wens de club dan ook alle succes en ik zal KV Kortrijk altijd in mijn hart dragen."

  Geen evidente beslissing in het belang van de club.

  Joseph Allijns

  Nieuwe man is ex-preses Pro League: "KVK op sterke fundamenten nog beter maken"

  Ronny Verhelst is vanaf vandaag de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van KVK. De geboren Kortrijkzaan was in 2012 en 2013 voorzitter van de Pro League. Dat mandaat moest hij neerleggen, omdat hij zijn taak als bestuurslid bij het Duitse bedrijf Tele Columbus opnieuw diende op te nemen.


  Verhelst heeft een uitgebreide loopbaan in de telecom- en mediasector. Naast Tele Columbus werkte hij onder meer voor Telenet en Canal+ (Prime).


  "Het is een fantastische uitdaging om verder te mogen bouwen op de stevige fundamenten van deze mooie club", aldus Verhelst. "Een club met enorm veel potentieel, dankzij de sterke basis die gelegd werd onder leiding van mijn voorganger."


  "Mijn geloof is groot om verder te kunnen groeien en eigen accenten te leggen, waardoor we deze club nog beter kunnen maken. Ik kijk ernaar uit om spoedig gesprekken aan te knopen met supporters, sponsors, medewerkers,... kortom iedereen die KV Kortrijk een warm hart toedraagt."

   

  "Zij zijn uiteindelijk KV Kortrijk, om hen draait het, en ik hoop om samen met hen te kunnen werken aan een mooie toekomst voor KVK."

  Ronny Verhelst als voorzitter van de Pro League in 2012.

  Leterme: "Verhelst heeft ervaring in voetbal- en bedrijfswereld en staat voor lokale verankering"

  Algemeen manager Matthias Leterme bedankt de uittredende voorzitter en verwelkomt de nieuwe. "We hebben veel respect voor de moeilijke beslissing die Joseph heeft genomen. Ik wens persoonlijk en in naam van de club Joseph te bedanken voor het fantastische werk dat hij heeft verricht voor onze club."

   

  "We zijn als club verheugd dat het werk van Joseph zal verdergezet worden door Ronny Verhelst. Iemand met een schat aan ervaring in de internationale bedrijfswereld."

   

  "Hij was niet zelden pionier bij de bedrijven waar hij actief was, dynamisch en innovatief in de invulling van zijn mandaten. Hij combineert dit met een stevige portie ervaring in de voetbalwereld en hij belichaamt de belangrijke lokale verankering."

   

  "Ik ben overtuigd dat zijn inbreng zeer waardevol zal zijn voor KV Kortrijk en al haar stakeholders. Ik kijk er naar uit om samen met Ronny de groei van KV Kortrijk te bestendigen.”