• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Avermaet: "Ik moet geen Container Cup presenteren om ereburger te worden"

  Gisteren won Greg Van Avermaet de grote finale van onze sportquiz, "Dat is het! Ik wist het!" tegen Jan Vertonghen en Wesley Sonck. De drie maakten er een spannende strijd van tot op het einde en zorgden voor enkele hilarische momenten.

  Sollen met Wesley, de ereburger van Ninove

  Na zijn passage als cocommentator van de Container Cup werd geopperd om Wesley Sonck ereburger van Ninove te maken, maar volgens Sonck is er nog niks definitief. "Blijkbaar is het goedgekeurd op de gemeenteraad. Maar voor de rest: hoe, wie, wat, waar, wanneer? Daar weet ik niks van."

   

  Verder in het programma werd ook gepolst naar wat Vertonghen en Van Avermaet na hun carrière willen doen. Greg zou wel iets in de sport willen blijven doen, waarop Ruben de job van cocommentator in de Container Cup voorstelde.

   

  "Dan word je meteen ereburger", merkte Vertonghen lachend op. Maar de olympische kampioen antwoordde fijntjes: "Dat ben ik al een tijdje. Daarvoor hoef ik geen Container Cup te becommentariëren." Tot grote hilariteit van het trio.

  Quiz over FC De Kampioenen zou beter gaan

  Hilariteit bij de vraag over het feit dat er iets groeide en bloeide tussen Emile Mpenza en Miss België tijdens Euro 2000. "Joke Van de Velde", riep Wesley Sonck meteen. "Ik moet dat weten, hé, ik heb met Emile gespeeld."

   

  Op de vraag of hij zelf een favoriete Miss had, refereert Sonck aan een aflevering van FC De Kampioenen. “Miss Baksel!"  Maar hij wordt meteen verbeterd door die andere kampioenenkenner, Jan Vertonghen: “Miss Knalpot!"

   

  Net voor het begin van de laatste ronde wordt bij Wesley gepolst of hij toch niet wat zenuwachtig is en opnieuw komen de Kampioenen naar boven. “Enorm! Da’s een antwoord van Dimitri De Tremmerie." 

   

  Ruben stelt dan maar voor om een FC De Kampioenenquiz te organiseren. Maar dat ziet Greg Van Avermaet dan weer niet zitten. "Hahaha, een kampioenenkwis. Ik ben wel een fan, maar toch niet zo'n grote, als ik die twee hier zo bezig hoor."

  Herbekijk hier de volledige finale