Stad Brussel blijft bij voornemen: bekerfinale zonder publiek

  Vorig jaar won KV Mechelen de beker voor een massa volk.

  Op 1 augustus werken Club Brugge en Antwerp de bekerfinale af in het Boudewijnstadion in Brussel. Sinds de Nationale Veiligheidsraad van gisteren mag dat met 800 personen, volgens Vlaams minister-president Jan Jambon kan dat nog met meer. Maar de stad Brussel ging vorige maand uit van een match zonder publiek en blijft daarbij.

  De Brusselse schepen van Sport Benoit Hellings liet vorige maand verstaan dat de Heizel niet zou opengaan voor publiek. Er was daarover een akkoord met de 2 clubs en de voetbalbond. Ondanks de voorgestelde versoepelingen van gisteren bevestigde hij vandaag dat standpunt aan onze redactie.

   

  Van de Veiligheidsraad mogen er 800 personen binnen in de buitenlucht vanaf 1 augustus. Jan Jambon zag zelfs nog meer publiek mogelijk na een aanpak door een taskforce. "De organisator kan hen een dossier voorleggen. Hij kan bijvoorbeeld een voorstel doen om met compartimenten te werken waarin de afstandsregels goed nageleefd kunnen worden en waarin voldoende sanitair beschikbaar is. Als dat allemaal veilig kan verlopen, is er meer mogelijk dan 800 toeschouwers."

   

  Maar alle betrokken partijen van die 1e augustus gaan na overleg voor een status-quo. Enkel de sportieve hoofdrolspelers, bestuursleden, bondsmensen en media mogen binnen.