"Om Bayern van titel te houden, moeten we ze kloppen in onderlinge duels"

  Axel Witsel.

  Voor het tweede seizoen op een rij heeft Borusia Dortmund de Duitse titel aan Bayern München moeten laten. Rode Duivel Axel Witsel geeft de strijd met de grote rivaal niet op en beschermt zijn trainer tegen de groeiende kritiek.

  "Een tweede plaats in de Bundesliga is geen schande", relativeert de 31-jarige Rode Duivel het missen van de landstitel in een interview met Sport1. "Ons doel was nochtans duidelijk: Bayern uitdagen en hen van de eerste plaats verdringen."

   

  "Dat is niet gelukt en daarbij moeten we ons neerleggen. Nu althans. Volgend seizoen vallen we Bayern opnieuw aan. Daarvoor moeten we hen ook in de rechtstreekse duels kunnen kloppen."

   

  "Vorig seizoen in de heenronde lukte dat, sindsdien niet meer en dat moeten we durven onder ogen zien."

  Vorig seizoen in de heenronde lukte het om Bayern te kloppen, sindsdien niet meer en dat moeten we durven onder ogen zien.

  Wat de titel voor Bayern extra pijnlijk maakt voor Dortmund is dat Bayern terugkwam uit een verloren positie. De kritiek op coach Lucien Favre nam daarom toe.

   

  Onterecht vindt Axel Witsel. "In de voorbije twee seizoenen hebben we met Lucien toch 150 punten gehaald en dat is voor elke ploeg ter wereld een mooi resultaat."

   

  "Dit seizoen lieten we dan ook nog eens een doelpuntenrecord noteren. Zoveel zal hij dan toch niet fout gedaan hebben", aldus de controlerende middenvelder.