In de Verenigde Staten tennissen ze wel netjes zonder publiek

  Sofia Kenin

  Sofia Kenin, de winnares van de Australian Open, staat weer op het terrein.

  Tijdens het tennistoernooi van Novak Djokovic in de Balkan zijn de voorbije weken verschillende mensen besmet geraakt met het coronavirus. Ook in de Verenigde Staten spelen ze momenteel demonstratiematchen, maar daar leven ze de maatregelen beter na.

  Op het groene gravel van Charleston staan deze week heel wat tennistoppers uit het vrouwencircuit tegenover mekaar. Speelsters als Sofia Kenin en Viktoria Azarenka zijn opgedeeld in twee teams: Team Peace (Team Vrede) en Team Kindness (Team Aardig).

   

  Ze proberen zo goed mogelijk de coronamaatregelen na te leven. Toeschouwers zijn niet toegelaten in het stadion, de ballenjongens en -meisjes dragen maskers en handschoenen en ook de stoelscheidsrechter neemt zijn voorzorgen.

   

  Kenin (WTA-4) begon met een klinkende zege tegen haar Amerikaanse landgenote Alison Riske (WTA-19). De winnares van de Australian Open won het duel met 6-1 en 6-1.

  Tweets over de wedstrijd van Sofia Kenin:

  De deelnemers:

  Het officiële tennisseizoen gaat weer in augustus van start. De vrouwen pikken de draad op met het graveltoernooi van Palermo in Italië of het hardcourttoernooi van San José in de Verenigde Staten.