Roel Moors: "Na een voorval zochten ze naar stokken om mee te slaan"

  Roel Moors werd gisteren ontslagen bij Bamberg.

  Hij liet zich na een succesperiode bij de Antwerp Giants verleiden tot een uitdaging bij Bamberg in de Duitse competitie, maar na nog geen jaar is Roel Moors terug bij af. De 41-jarige basketbalcoach werd gisteren op straat gezet. "Als men je na enkele weken al zegt dat de eigenaar vergeten is wat hij in de zomer gezegd heeft..."

  "Het is een ontgoocheling, maar geen verrassing", vat Roel Moors zijn exit bij Bamberg samen. Moors sneuvelde met de Duitse club in de kwartfinales van de play-offs van de competitie en betaalt daar een prijs voor.

   

  "Ik wist al enkele maanden dat het er zat aan te komen. Het is de laatste jaren nooit rustig geweest bij deze club. Ik wist dat ook toen ik er tekende en ik hoef dus geen medelijden te hebben met mezelf. Ik wist waar ik aan begon."

   

  "Het was een uitdaging en het is een mooie ervaring geweest waar ik veel uit geleerd heb, maar het is wel een ontgoocheling."

   

  "Bamberg is jaren een stabiele club geweest, maar ze hebben 6 of 7 coaches gehad het voorbije anderhalf jaar. Er is nu heel weinig stabiliteit."

   

  "Er werd me gezegd dat er gebouwd zou worden met minder budget en met jongere spelers. Men wist dat dat tijd zou vragen, vandaar een tweejarig plan."

   

  "Maar als ze je na 3 of 4 weken in het seizoen al vertellen dat de eigenaar al vergeten is wat hij in de zomer gezegd heeft, dan weet je natuurlijk wat er mogelijk is in deze club."

  Het is de laatste jaren nooit rustig geweest bij deze club. Ik wist dat ook toen ik er tekende en ik hoef dus geen medelijden te hebben met mezelf. Ik wist waar ik aan begon.

  Roel Moors

  "Na voorval tijdens het seizoen is er iets gebroken"

  Roel Moors beschouwt zijn ontslag als "een samenloop van omstandigheden". "Ik kan niet in detail treden, maar er zijn een aantal zaken gebeurd die al bij mijn aanstelling duidelijk werden. Ik heb toen gezegd dat ik me niet laat beïnvloeden door mensen."

   

  "Maar tijdens het seizoen is er iets voorgevallen, waardoor er al iets gebroken was. De resultaten waren niet voldoende en ik ben de eerste om dat toe te geven, maar iets opbouwen vraagt tijd. Soms lukt dat meteen, soms vraagt dat meer tijd dan je wilt of denkt."

   

  "De druk is er al vanaf de eerste dag geweest en daar heb ik totaal geen problemen mee. Maar als het enthousiasme er niet in alle geledingen is, dan is het niet altijd makkelijk werken. Dat is ook een van de hoofdoorzaken van het mislukken van dit avontuur."

   

  Moors had net als elke club recht op 2 transfers bij het aansnijden van de play-offs, maar Bamberg deed niets, ondanks 2 geblesseerde spelers in de kern. Met enkele jongens uit de 3e klasse moest hij de strijd aangaan.

   

  "Je kan niet verwachten dat zij kunnen concurreren met bepaalde clubs. Ik wist dus dat het een moeilijk verhaal zou worden. Ik voelde enkele maanden geleden al dat er na dat voorval gezocht zou worden naar stokken om mee te slaan."

  De druk is er al vanaf de eerste dag geweest en daar heb ik totaal geen problemen mee. Maar als het enthousiasme er niet in alle geledingen is, dan is het niet altijd makkelijk werken.

  Roel Moors

  "Een sabbatjaar? Daar voel ik me nog te jong voor"

  En nu? Kiest Roel Moors misschien voor een sabbatjaar?

   

  "Ik begrijp coaches die dat na 10 of 15 jaar zeggen om even op adem te komen, want het is een hectische job. Maar ik voel me daar nog te jong voor. Ik heb niet het gevoel dat ik daar nood aan heb. Het is niet de bedoeling om nu niets te zitten doen."

   

  "Of dit nu een deuk of een accident de parcours is? Noem het zoals je wilt. Dit heeft mijn vertrouwen niet aangetast. Dit hoort bij de job. Hoe hoger je gaat, hoe minder krediet je krijgt. Dit is niet leuk, maar dit is zeker niet het einde."

   

  "Een terugkeer naar België, dat is veel te vroeg om daar op te antwoorden. Wat ik wel geleerd heb: ik moet goed kijken naar de situatie waarin ik terechtkom. Ik wist dat deze club niet heel stabiel was, maar ik heb het toch onderschat."