Premier League creëert meldpunt voor discriminatie op sociale media

  Paul Pogba en Marcus Rashford kregen eerder dit seizoen racistische berichten op Twitter.

  Spelers of trainers uit de Premier League die in de toekomst op Twitter of Instagram het slachtoffer zijn van racistische, seksistische of homofobe opmerkingen kunnen in de toekomst terecht bij een meldpunt. Elke zaak wordt onderzocht en de daders worden mogelijk vervolgd.

  "Discriminerende beledigingen, of ze nu racistisch, seksistisch of homofoob zijn, zijn onder geen enkele omstandigheid aanvaardbaar. Dit probleem aanpakken is voor ons dan ook een prioriteit", zegt Richard Masters, de CEO van de Premier League.

   

  Spelers, trainers, bestuursleden of hun familie kan daarom binnenkort terecht bij een meldpunt, waar alle klachten verzameld en onderzocht worden. "Elke zaak wordt gemald aan het betrokken platform en indien nodig voor de rechter gebracht."

   

  Aan het begin van het seizoen werden onder meer Manchester United-spelers Paul Pogba en Marcus Rashford mikpunt van racisme nadat ze een strafschop misten. Twitter verbond zich ertoe vertegenwoordigers van Manchester United te ontmoeten, "in het besef dat het zijn gebruikers beter zou kunnen beschermen". Maar sinds de opmars van de Black Lives Matter-beweging tieren de racistische beledigingen weer welig op de sociale media.