Emma Meesseman: "Ik vertrek met heel veel vragen naar de VS"

  Meesseman vliegt morgen naar de VS.

  In juli start de WNBA herop, met Emma Meesseman. "Ik hoop dat de campus waar we maandenlang zullen verblijven groot genoeg is zodat ik wat "personal space" heb", zegt de beste Belgische basketbalspeelster.

  Meesseman: "Verblijf in een villa met teamgenotes"

  Emma Meesseman vliegt morgen naar de VS om een ingekorte versie van de WNBA af te werken.

   

  "Ik zal eerst aankomen in Washington DC, waar ik 7 dagen in quarantaine zal moeten blijven. Ik mag daar wel individueel trainen. Na die quarantaine word ik getest."

   

  Daarna trekt Meesseman naar een campus in Florida, waar alle WNBA-speelsters zullen verblijven en dus een bubbel zullen vormen.

   

  "Ik zal daar een villa delen met een aantal teamgenotes. Ik hoop wel dat die campus groot genoeg is en dat er wat groen is. Zo heb je dan toch nog wat persoonlijke ruimte."

   

  "Met veel speelsters die ik daar zal zien, heb ik nog samengespeeld in Europa. We hebben een goede verstandhouding, dat is al goed."

  "Het zal een avontuur zijn, goed of slecht"

  Meesseman trekt ook met veel twijfels naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. "Ik zal hard trainen en beter worden. Maar ik kan nog niet voorspellen hoe goed we zullen zijn in competitie."

   

  "Ik vermoed dat er ook nog twijfels bestaan of het volledige seizoen zal kunnen worden gespeeld, want in Florida zijn er nog veel besmettingen. Het lijkt me onmogelijk om ons volledig af te schermen van die situatie."

   

  "Er zijn nog heel vragen waarop we het antwoord niet kennen. Maar ik heb toch beslist om naar de VS te gaan. Het zal een avontuur zijn, goed of slecht. Ik zal wel zien wat er gebeurt."

   

  "Ik zal sowieso met heel veel vragen vertrekken. Ik hoop dat ik pas begin oktober terugkeer naar België, dat wil zeggen dat we de finales zouden halen."

  Ik vermoed dat er ook nog twijfels bestaan of het volledige seizoen zal kunnen worden gespeeld, want in Florida zijn er nog veel besmettingen.

  Emma Meesseman

  "Black Lives Matter leeft enorm in WNBA"

  In de campus zal er ook een platform zijn voor de speelsters die zich engageren voor het maatschappelijke debat rond racisme.

   

  "Black Lives Matter leeft enorm in de WNBA. De Mystics en de Wizards hebben vorige week zelf een demonstratie georganiseerd", vertelt Meesseman.

   

  "Een van onze basisspeelsters heeft zelfs beslist om het seizoen niet te hervatten, omdat ze in de frontlinie wil staan bij de protesten. Daar heb ik heel veel respect voor."

   

  "In de WNBA wordt iedereen gerespecteerd. Maar buiten de sportwereld is het anders."

   

  "Na de dood van George Floyd hebben we een Zoom-meeting gedaan met de ploeg. Een medespeelster vertelde dat ze wekelijks in de supermarkt opmerkingen krijgt. Ik wist niet dat ze er voortdurend mee geconfronteerd worden."

  Meesseman: "Ik hoop dat ik pas begin oktober terugkeer"