Sivtsov wordt voor 4 jaar geschorst voor positieve test in 2018

  De Internationale Wielerunie UCI heeft Kanstantsin Sivtsov (37) een schorsing van vier jaar opgelegd. De Wit-Russische klimmer testte in 2018 positief op epo en kwam sindsdien niet meer in actie.

  De vijfvoudige nationaal kampioen tijdrijden van Wit-Rusland en ex-wereldkampioen bij de beloften testte in juli 2018 positief op epo bij een controle buiten competitie. Zijn toenmalige team Bahrain Merida, waar zijn contract afliep, schorste hem met onmiddellijke ingang.

   

  Sindsdien kwam hij niet meer in actie. Bijna twee jaar later besliste de UCI om hem te schorsen voor 4 jaar. 

   

  Eerder reed de Wit-Rus in het shirt van onder meer Dimension Data, Team Sky, Team HTC en Fassa Bortolo. Zijn laatste zege dateerde van april 2018 toen hij de Ronde van Kroatië won. Een negende plaats in de Giro (2011) is zijn beste uitslag in een grote ronde.