Profclubs willen Ligue 1 met 20, dus Amiens en Toulouse degraderen

  Amiens telt 4 punten achterstand op de veilige 18e plaats, maar de laatste 10 speeldagen worden dus niet afgewerkt.

  De algemene vergaderig van Franse profclubs (LFP) heeft gestemd voor het behoud van een Ligue 1 met 20 ploegen volgend seizoen. Dat betekent dat Amiens en Toulouse zakken. Die 2 ploegen stonden op de laatste 2 plaatsen toen de competitie stopgezet werd door corona. Zij hoopten op een Ligue 1 met 22 teams.  

  Op 22 juni had de Raad van State Amiens en Toulouse hoop gegeven. De rechter noemde de beslissing van de LFP om Amiens en Toulouse te laten degraderen niet correct en beval een eerste klasse met 22 ploegen.

  De Raad van Bestuur van de Franse Profliga (LFP) stemde vrijdag al tegen een uitbreiding van de Franse hoogste klasse. Vandaag kwam de algemene vergadering, die naast de clubs ook de spelers- en trainersvakbonden verenigt, tot diezelfde beslissing: 74,49 procent stemde voor een status quo.

   

  Amiens, dat als 19e maar 4 punten achterlag van de veilige 18e plaats met nog 30 punten te verdelen, had een uitgebreide mediacampagne gevoerd, maar ving dus bot. Amiens belooft verdere stappen. Toulouse, dat troosteloos laatste stond, zit in een overnamefase en blijft discreet.

   

  Bij Amiens speelde de Belg Isaac Mbenza het voorbije seizoen, bij Toulouse zit Aaron Leya Iseka.