Gilbert: "We spreken over koersen, maar misschien wordt alles weer geannuleerd"

  Philippe Gilbert wil zijn naam op de erelijst van Milaan-Sanremo krabbelen.

  Bij de hervatting van het wielerseizoen wil Philippe Gilbert (Lotto-Soudal) meteen in topvorm zijn. "Het wordt belangrijk dat ik voor mijn 1e doel Milaan-Sanremo al koersen rijd", zegt de monumentenjager.

  "Top zijn van begin tot einde van seizoen"

  Philippe Gilbert staat te popelen om weer in competitie te koersen. Vorige week stormde hij al La Redoute op in een persoonlijk record. Gilbert maakt er geen geheim van dat hij meteen in supervorm wil zijn.

   

  "Ik zal supergoed moeten zijn van het begin tot het einde van het seizoen. Mijn eerste doel is Milaan-Sanremo (het enige monument dat nog op Gilberts erelijst ontbreekt)."

   

  "Maar als ik wil scoren in Milaan-Sanremo (8 augustus), mag de Primavera niet mijn eerste wedstrijddag zijn. Daarom rijd ik op 1 augustus de Strade Bianche en op 5 augustus Milaan-Turijn."

   

  Daarna stoomt Gilbert zich klaar voor de Tour. In oktober wil hij oogsten in de rest van de klassiekers. Luik-Bastenaken Luik (4/10), Amstel Gold Race (10/10), Ronde van Vlaanderen (18/10) en Parijs-Roubaix (25/10) staan al zeker op zijn programma.

  In de aanloop naar Milaan-Sanremo zal ik wedstrijdritme opdoen in de Strade Bianche en Milaan-Turijn

  Philippe Gilbert

  "Als alles doorgaat, ben ik gelukkigste mens ter wereld"

  Maar Gilbert wil wel voorzichtig zijn. "We spreken nu over koersen, maar we zijn niet zeker dat we ook effectief zullen koersen."

   

  "Misschien zal alles weer geannuleerd worden. Maar we moeten positief blijven. We moeten ervan uitgaan dat alles doorgaat, dan zal ik de gelukkigste man ter wereld zijn."