Vandenbempt: "Hopelijk heeft Nicolas Frutos zijn lesje nu geleerd"

  Nicolas Frutos (r), als voetbalanalist.

  Nicolas Frutos is vorige week weer nedergedaald op Anderlecht. De Argentijn wordt opgenomen in de trainersstaf van Frank Vercauteren. Peter Vandenbempt hoopt dat Frutos niet vervalt in zijn vroegere attitude.

  Nicolas Frutos vond bij zijn officiële aanstelling enkele dagen geleden als hulptrainer van Anderlecht geen woorden om zijn blijdschap te beschrijven. De Argentijn zegt zijn hart verpand te hebben aan RSCA en zijn supporters. 

   

  "Anderlecht zal Frutos niet gehaald hebben om de fans te sussen, want daar was geen nood aan. Blijkbaar heeft hij een zeer goeie indruk gemaakt op Vincent Kompany", zei Peter Vandenbempt maandagavond in De Tribune op Radio 1,

   

  "Ik hoop alleen maar dat Frutos zijn les geleerd heeft. Want in die korte periode in 2017 dat hij T1 was van Anderlecht heeft hij het ongelofelijk verkeerd aangepakt."

   

  "De duidelijke afspraak die gemaakt was - namelijk dat hij slechts een paar wedstrijden T1 was in afwachting van een nieuwe coach - lapte hij op zijn eerstvolgende persconferentie aan zijn laars. Hij zei dat hij 4 wedstrijden had gekregen om zich te bewijzen."

   

  "Dat vond hij zelf uit, waarna hij verongelijkt was. Hij was ook helemaal niet klaar voor een functie als hoofdtrainer."

   

  "Dus als Frutos zijn ego, dat toch vrij groot is, kan opzijschuiven, in de leer kan gaan bij iemand als Frank Vercauteren en vanuit zijn positie iets kan bijbrengen aan het elftal van Anderlecht, dan heeft hij kans op slagen."

   

  "Maar als hij vanaf dag 1 binnenkomt om zo snel mogelijk T1 van Anderlecht te worden, zal het op dezelfde manier aflopen als vorige keer."

  De duidelijke afspraak die vorige keer gemaakt was, heeft Frutos aan zijn laars gelapt.

  Peter Vandenbempt

  Verheyen: "Wij waren vroeger gewoon shotters"

  Anderlecht kondigde niet alleen Nicolas Frutos aan, ook Damian Roden komt de Brusselse gelederen versterken.

   

  De Britse physical coach 2.0 moet een belangrijke bouwsteen vormen in toekomstig succes. Roden wordt op basis van zijn verleden zelfs "een kampioenenmaker" genoemd.

   

  "Ik lach dat niet weg. Een team moet fysiek top zijn om een resultaat te kunnen behalen in het topvoetbal, dat is duidelijk", weet Gert Verheyen, samen met Vandenbempt te gast in De Tribune.

   

  "Het voetbal heeft op dat vlak misschien te lang achterop gehinkt, maar dat is intussen veranderd. Voetballers zijn ook atleten geworden."

   

  "Wij, in onze tijd, waren gewoon "shotters". Wij gingen 's ochtends trainen, gingen 's middags naar huis en reden in de namiddag het gras af. De jongens nu zijn veel meer bezig met de ontwikkeling van hun lichaam dan wij ooit gedaan hebben."

  Luister naar De Tribune: