FBI concludeert: strop lag al sinds oktober in pitbox, dus geen racisme

  Bubba Wallace kreeg heel wat steunbetuigingen van zijn collega's.

  Het Amerikaans Openbaar Ministerie zal niemand vervolgen in het mysterie van de strop in de pitbox van de zwarte Nascar-rijder Darrell "Bubba" Wallace. 15 FBI-onderzoekers kwamen tot de conclusie dat er geen sprake is van opgezet spel.

  De spanningen lopen in Amerika al enkele weken hoog op, na de dood van George Floyd door een politieagent. Een strop in de garagebox van de zwarte Nascar-rijder Darrell "Bubba" Wallace gooide opnieuw olie op het vuur en zorgde niet alleen voor een storm van verontwaardiging, maar ook een lawine aan steunbetuigingen (onder meer van zijn collega's) voor Wallace.

   

  De Amerikaanse politiedienst FBI trok alle registers open in het onderzoek naar de strop. Maar nu lijkt alles met een sisser af te lopen. Uit het onderzoek blijkt dat de strop niet voor Wallace bedoeld kan zijn, omdat die er al sinds oktober 2019 lag en de rijder pas een week voor de wedstrijd de bewuste box toegewezen kreeg.

   

  Er is dus geen sprake van racisme en het Openbaar Ministerie zal dan ook niemand vervolgen, "omdat er geen misdrijf gepleegd is".

  Collega's hadden uit eerbetoon de auto van Wallace over het circuit geduwd.