Cédric Van Branteghem: "We zullen de Memorial Van Damme sowieso niet annuleren"

  De 44e Memorial Van Damme wordt een van de meest complexe edities in de geschiedenis van het evenement. De coronacrisis ligt nog altijd op de loer, maar meetingdirecteur Cédric Van Branteghem is optimistisch. "We proberen een schoolvoorbeeld te zijn."

  De organisatie van de Memorial Van Damme - op 4 september - moet door de coronapandemie met nog meer factoren dan anders rekening houden. Al is men er binnen het organisatiecomité altijd van uitgegaan om te organiseren, zo zegt Cédric Van Branteghem.

   

  "We hopen dat we het eerste grote sportevenement zullen zijn dat weer op de kalender staat en hopelijk gebeurt dat met publiek in het stadion. We hebben een plan opgemaakt met familiebubbels van 4 à 5 mensen."

   

  "We kunnen de afstandsmaatregelen bewaren. Dan is zo'n groot stadion een voordeel met die brede gangen. We hopen op ongeveer 10.000 fans, maar we wachten vol ongeduld op het advies van de Veiligheidsraad."

   

  "Of we kunnen bijsturen en of dit ons laagtebod is? We cancellen sowieso niet. We hebben een sportief programma aangekondigd en dat gaat sowieso door, tenzij er iets heel ergs gebeurt."

   

  "Zelfs zonder publiek waren we van plan om te organiseren. We denken niet dat het nodig zal zijn, maar ook als de overheid andere maatregelen oplegt, volgen we. We proberen een schoolvoorbeeld te zijn."

   

  (lees voort onder de video)

  We cancellen sowieso niet. We hebben een sportief programma aangekondigd en dat gaat sowieso door, tenzij er iets heel ergs gebeurt.

  Memorial-directeur Cédric Van Branteghem

  "Niet rendabel, maar belangrijk dat dit instituut doorgaat"

  Het wordt alleszins een bijzondere versie van de Memorial. "We willen een feest van positivisme en sportiviteit. We zijn altijd een van de beste meetings van het seizoen en dat willen we nu niet anders doen."

   

  "Het programma is compacter, maar we denken out of the box met andere disciplines. We kiezen voor traditionele atletiek met een twist."

   

  "De verkochte tickets blijven geldig en ook nu kunnen mensen kaartjes kopen. Of deze editie rendabel zal zijn? Neen, maar het is belangrijk dat dit instituut doorgaat."

   

  "We willen een voortrekker zijn om deze sector een hart onder de riem te steken. Maar het wordt een zeer moeilijke editie, ja."