Ook de assistent van de nieuwe STVV-coach is een buitenlander

  Carlos Perez Salvachua zal hoofdcoach Kevin Muscat bijstaan bij STVV. De twee werkten eerder al met succes samen in Australië.

  De nieuwe STVV-coach Kevin Muscat kiest met Carlos Perez Salvachua voor een vertrouweling, want samen won het duo de titel in Australië met Melbourne Victory.

   

  Salvachua werkte jarenlang in de opleiding van Real Madrid. Sinds 2005 probeert hij op eigen benen te staan, met zijn meest spraakmakende passage bij Villarreal, waar hij 2 seizoenen hoofdcoach was.

   

  Bij Melbourne Victory leerde hij Muscat kennen en die twee lijken elkaar wonderwel te verstaan. "Dat ik weer met Kevin mag samenwerken, motiveert mij", zegt de Spanjaard. "Het is leuk dat ik mag deel uitmaken van een warme familie bij STVV."

   

  Met de komst van Salvachua is de technische staf van de Limburgers rond. Luciano Trani en Jurgen De Braekeleer blijven aan als respectievelijk physical coach en keeperstrainer, Yasuaki Osati is de video-analist.