Arsenal mist doelman 4 tot 6 weken na veelbesproken fout van Maupay

  Bernd Leno heeft de kruisbanden van zijn rechterknie niet gescheurd, maar toch zal de doelman van Arsenal 4 tot 6 weken out zijn. Mogelijk komt hij dit seizoen dus niet meer in actie. Zijn ploegmaat Gabriel Martinelli is zelfs "enkele maanden" buiten strijd.

  De veelbesproken fase die aan de blessure van Bernd Leno voorafging, gebeurde in de match tegen Brighton. Neal Maupay, die in de extra tijd ook nog de winnende treffer zou scoren, gaf een (kleine) duw aan Leno waardoor die zijn evenwicht verloor.

   

  De Duitser verdraaide bij die fase zijn knie en moest afgevoerd worden, terwijl hij allerlei verwensingen naar het hoofd van dader Maupay slingerde. Leno vreesde toen al dat hij zijn kruisbanden gescheurd had, maar hij heeft "geluk". De ligamenten zijn wel zwaar beschadigd, waardoor hij zeker een maand out zal zijn.

   

  Arsenal-coach Arteta kreeg nog meer teleurstellend nieuws, want de jonge aanvaller Gabriel Martinelli is maanden buiten strijd. De Braziliaan blesseerde zijn knie bij een contact op training. Arsenal verloor sinds de herstart ook al Granit Xhaka en Pablo Mari.