Spaanse fiscus neemt ex-Real-coach Carlo Ancelotti in het vizier

  De 61-jarige Italiaan coachte Real tussen juni 2013 en mei 2015.

  Het Spaanse parket heeft een juridische procedure opgestart tegen Carlo Ancelotti. Als trainer van Real Madrid zou hij voor ongeveer 1 miljoen euro belastingen hebben ontdoken, onder meer via zijn portrechtrechten.

  Volgens het parket gaat het om feiten uit 2014 en 2015. De Italiaanse coach zou toen "voor een totaal van 1,062 miljoen euro" belastingen hebben ontdoken. Een rechter moet zich nu over het dossier buigen en kan eventueel beslissen Ancelotti op te roepen.

   

  De 61-jarige Italiaan coachte Real tussen juni 2013 en mei 2015. Hij had ook onder meer Juventus, AC Milan, Chelsea, PSG en Bayern München onder zijn hoede en is vandaag trainer van Everton.

   

  Ancelotti is lang niet de eerste grote naam uit het voetbal die problemen krijgt met de Spaanse fiscus. Zelfs supersterren als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo betaalden al miljoenenboetes om hun schulden te vereffenen.