Verheyen: “Heb mezelf een stuk buitenspel gezet voor job als trainer"

  Gert Verheyen.

  Koning voetbal was aan zet in aflevering 42 van De Tribune. De titelstrijd in Spanje ligt helemaal open. De kampioen in Engeland is nog altijd niet bekend. En bij Belgische clubs beginnen dingen te bewegen. Gasten Gert Verheyen en Peter Vandenbempt lieten hun licht erover schijnen.

  In deze aflevering hoort u:

  • Wat analist Gert Verheyen vindt van de stijl van "collega-analist" Roy Keane.
  • Wie onze gasten kiezen in de discussie "Wie is de beste? De Bruyne of Hazard?".
  • Waarom Peter Vandenbempt midden augustus met plezier een week naar Lissabon reist.
  • Of Dieumerci Mbokani de vervanger kan worden van het "unieke profiel" van Jonathan David bij AA Gent.
  • Wat Nicolas Frutos geleerd moet hebben uit zijn eerste periode als (assistent-) trainer bij Anderlecht.
  • Wie van de twee gasten de andere pijn hoopt te doen bergop tijdens een gezamenlijke fietsvakantie in de Ardennen?

  "Opnieuw in de media stappen, was een slecht signaal"

  Net voor het begin van de coronacrisis was het exact een jaar geleden dat Gert Verheyen opstapte als trainer van KV Oostende. Sindsdien is hij een gewaardeerde analist en ook in deze podcast spat het plezier waarmee hij praat over voetbal van de opname. Verandert dat ooit nog?

   

  "Ik ga eerlijk zijn. Ik moet terugdenken aan een interview dat ik gaf toen ik net weg was bij KVO en ook de vraag kreeg of ik opnieuw analist zou worden of trainer zou blijven. Ik was overtuigd dat ik trainer wou blijven. Er was geen haar op mijn hoofd dat er aan dacht opnieuw analist te worden."

   

  "Door omstandigheden is het zo uitgedraaid dat ik toch opnieuw in de media werk. Daar ben ik heel blij mee, voor alle duidelijkheid. Ik doe heel graag het werk dat ik doe. Ik zie dus geen reden om opnieuw te veranderen, maar op de vraag of ik ooit nog trainer word, kan ik niet ja of nee zeggen."

  Misschien komt er ooit een aanbieding voorbij waarin ik echt zin heb. Het is wel zo dat ik er niet zelf naar op zoek ga. Dat is een verschil.

  "Je weet nooit hoe dingen evolueren. Misschien komt er ooit een aanbieding voorbij waarin ik echt zin heb. Het is wel zo dat ik er niet zelf naar op zoek ga. Dat is een verschil."


  De Belgische eerste klasse telt nog nauwelijks Belgische trainers. Cercle Brugge zoekt wel nog altijd iemand. "Nee, ik heb ze mijn cv dus niet gestuurd."

   

  "Het feit dat ik opnieuw in de media ben gestapt, is geen goed signaal naar geïnteresseerde clubs. Dat besef ik zelf ook heel goed. Daarmee zet je jezelf al een stuk buitenspel. Maar ik vind het niet erg."

  Download de podcast van De Tribune