Courtois over afgekeurde goal Januzaj: "Ik kon niets zien, dus is het buitenspel"

  Thibaut Courtois

  Real Madrid boekte gisteren op bezoek bij Real Sociedad een belangrijke zege. Na de match ging het vooral over de beslissingen van de refs. "Het steekt me tegen dat iedereen enkel praat over wat de ref heeft gedaan."

  Real Madrid deed gisteren een uitstekende zaak met de zege bij Real Sociedad, maar gelukkig was trainer Zinédine Zidane niet achteraf. Daar hadden de vragen over het afgekeurde doelpunt van Adnan Januzaj alles mee te maken.

   

  Zidane was boos dat hij bijna enkel vragen kreeg over de beslissingen van de ref. "Het steekt me tegen dat iedereen enkel praat over wat de scheidsrechter heeft gedaan en niet over onze prestatie op het veld."

   

  "Maar wij bepalen niet wat de mensen zeggen. Wij winnen onze matchen op het veld en dat hebben we ook tegen Real Sociedad gedaan. Het was een verdiende overwinning."

   

  "Ik heb me laten vertellen dat het een terechte strafschop was en dat Karim Benzema een geldig doelpunt heeft gemaakt. Ik doe niet mee aan controverses, de scheidsrechter heeft zijn job gedaan."

   

  "Ik wil enkel bezig zijn met onze verdiende zege. Ik had liever over de wedstrijd gesproken, over andere zaken kan ik niets vertellen. Ik ben de trainer, ik ben de scheidsrechter niet. Ik heb de beelden gezien en daarop zag ik dat Merino in buitenspel staat en dat hij Thibaut Courtois hindert. En toen floot de scheidsrechter."

  Of je het nu een faire beslissing vindt of niet, ik werd gehinderd om de bal te zien.

  Thibaut Courtois

  Thibaut Courtois had ook zijn mening over de bewuste fase. "Toen Januzaj op doel schoot, stonden er 3 spelers in mijn gezichtsveld richting de bal: Merino, een ploegmaat van hem en een ploegmaat van mij die het schot probeerde te blokken", vertelde de Rode Duivel.


  "Ik kon niets zien en als je de bal niet ziet, dan gaat het zo snel dat je niet meer kunt reageren. Dus is het buitenspel. Of je het nu een faire beslissing vindt of niet, ik werd gehinderd om de bal te zien. Daarom is de VAR er en ik denk dat de beslissingen duidelijk waren."

  Bekijk de 3 controversiële momenten

  Merino: "Had de ref ook gefloten aan de overkant?"

  De toon bij de spelers van Real Sociedad was natuurlijk helemaal anders. "We zijn allemaal boos over de manier waarop we verloren hebben", vertelde Mikel Merino, die buitenspel stond bij het doelpunt van Januzaj.

   

  "Elk detail en elk belangrijk moment draaide uit in ons nadeel. Ik stond zeker 5 meter van Courtois bij de afgekeurde goal van Januzaj. Ik vraag me af of de ref dezelfde beslissing had genomen in het andere strafschopgebied. We zijn tekortgedaan.”

  Bekijk de afgekeurde goal van Adnan Januzaj