Bundesliga-clubs krijgen komende seizoenen minder tv-geld

    De clubs uit de 1e en 2e Bundesliga in Duitsland krijgen in de 4 seizoenen vanaf 2021 (tot en met 2025) iets minder inkomsten uit televisierechten: 1,1 miljard euro per seizoen in plaats van 1,16 miljard euro nu. Dat heeft Christian Seifert, voorzitter van de Duitse Voetballiga (DFL), maandag bekendgemaakt.

    Het is voor het eerst sinds de toewijzing van de tv-rechten in 2002 dat er minder geld in het laatje komt. De belangrijkste loten gingen naar Sky en streamingdienst DAZN, die ook nu al de wedstrijden live uitzenden.

     

    Ondanks de lichte achteruitgang is DFL-voorzitter Seifert tevreden, zeker gezien de gevolgen van de coronapandemie. "Dit is een heel goed resultaat, het geeft de liga zekerheid qua planning", aldus Seifert.