Straf: 1 week na afgekeurd Everest-record klimt Morton (officieel) naar toptijd

  Morton deed de Everest-Challenge 2 keer op 8 dagen tijd.

  De Australiër Lachlan Morton mag zich nu officieel toch recordhouder in de Everest Challenge noemen. 1 week na zijn afgekeurd record verzamelde Morton bij een nieuwe poging wel voldoende hoogtemeters.

  Van geluk naar teleurstelling en opnieuw naar geluk, zo kan je de week van Lachlan Morton beschrijven.

   

  Vorige week zaterdag pakte de renner van EF Pro Cycling het Everest-record. Maar na grondig onderzoek ontdekte de beheerder van de Challenge dat Morton geen 8.848 maar wel 8.400 hoogtemeters bij elkaar gereden had tijdens zijn onderneming. Een foutje op Strava.

   

  Morton reageerde sportief en zei dat hij dan maar een nieuwe poging moest ondernemen. En de Australiër heeft woord gehouden.

   

  Morton kroop gisteren op de fiets en beklom de achterkant van de Rist Canyon, waar hij vorige week zijn afgekeurde recordpoging ondernam. Maar deze keer was het segment korter en steiler.

  Na 7u29'57" had Morton 8.848 hoogtemeters op zijn teller staan. Ruim 10 minuten sneller dan recordhouder Keegan Swenson en ook 3 minuten sneller dan zijn afgekeurde recordpoging van vorige week.

   

  Deze keer kan Morton ook op beide oren slapen, want de beheerder van de Everest Challenge heeft de poging al goedgekeurd. 

   

  "Lachy's tijd is ongelooflijk. Zijn 1e record werd afgekeurd en hij reageerde daarop door gewoon weer op zijn fiets te kruipen en een nieuwe poging te ondernemen. Vooral dat zal ons bijblijven."