Ga naar de inhoud

European Athletics is in rouw na overlijden van voorzitter Svein Arne Hansen

 za 20 juni 2020 19:37
Nafi Thiam naast Hansen enkele jaren geleden.

De Noor Svein Arne Hansen, voorzitter van de Europese atletiekbond, is zaterdag op 74-jarige leeftijd in Oslo overleden. Medio maart kreeg hij een beroerte, waarna hij niet meer herstelde. Dat heeft European Athletics bekendgemaakt.

Svein Arne Hansen was de vijfde voorzitter van European Athletics, dat in 1970 werd opgericht.

 

De Noor leidde de federatie met hoofdkwartier in Lausanne sinds april 2015. In april 2019 werd hij herverkozen voor een nieuw mandaat van vier jaar.

 

"Ik ben diepbedroefd door het overlijden van Svein Arne", verklaart Dobromir Karamarinov, interim-voorzitter bij de Europese atletiekbond.

 

"Hij was een fantastische leider, een visionair voor onze sport en een charismatische persoonlijkheid binnen de atletiekfamilie."

 

"Hij was erg geliefd door al diegenen die hem goed kenden en bovenal was hij een vriend van de atleten. We hebben een fantastische man verloren. Al mijn gedachten gaan uit naar zijn familie in deze moeilijke periode."

 

Hansen was ook meer dan 20 jaar de directeur van de Bislett Games, de prestigieuze meeting in Oslo. 

 

Hansen liet zich ook gelden in de strijd tegen doping en was een van de grondleggers van het “I Run Clean”-antidopingprogramma. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.