David "The Wall" Goffin boekt eerste zege in Ultimate Tennis Showdown

  David Goffin staat op een voorlopige vijfde plek.

  De eerste 4-0-overwinning in The Ultimate Tennis Showdown, een gloednieuw innovatief toernooi, komt op naam van David Goffin. "The Wall" maakte zijn bijnaam meer dan waar tegen Alexei Popyrin in Nice.

   Vier keer 10 minuten, tussen de punten nog maar 15 seconden. Geen sets meer, geen traditionele puntentelling, gewoon puntjes optellen, van één tot … . The Ultimate Tennis Showdown in Nice moet de tennissport nieuw leven inblazen. 

   

  Maar de experimentele formule leek David Goffin niet meteen te liggen. Tegen Richard Gasquet en Matteo Berrettini beet onze landgenoot in het zand. Maar tegen de Australiër Alexei Popyrin kon Goffin wel toeslaan.

   

  De Luikenaar maakte zijn bijnaam "The Wall" meer dan waar door Popyrin van het kastje naar de muur te sturen. Met 20-9, 21-6, 13-11 en 15-10 boekt hij ook de eerste 4-0-zege van het toernooi.

   

  De zes best geklasseerde tennissers stoten door naar de eindronde. Na zijn eerste zege staat Goffin op de vijfde plek. Morgen neemt hij het op tegen de Spanjaard Feliciano Lopez.

  Bekijk hier enkele knappe punten van Goffin: