Van Avermaet ontvangt ploegmaats in Ardennen: "Mountainbiketocht hebben ze gevoeld"

  Greg Van Avermaet

  Greg Van Avermaet heeft enkele stevige trainingsdagen achter de kiezen. De CCC-kopman verbleef samen met 5 ploegmakkers in zijn huisje in de Ardennen. "Het was goed om het groepsgevoel nog eens aan te jagen én tegelijkertijd ook stevig te trainen", zegt Van Avermaet.

  Serge Pauwels, Guillaume Van Keirsbulck, Nathan Van Hooydonck, Gijs Van Hoecke en Michael Schär streken begin deze week neer in de vakantiewoning van Greg Van Avermaet in Stoumont.

   

  "Het was al lang geleden dat we elkaar eens gezien hadden", vertelt Greg Van Avermaet. "Het leek me leuk om de andere Belgen van de ploeg en Michael uit te nodigen om hier een paar dagen stevig te trainen. Een klein initiatief, maar wel goed voor de groepsgeest. In totaal waren we met zijn zessen, iedereen bleef hier logeren in mijn huis. Het was plezant."

   

  "De Belgen verbleven hier van maandag tot en met woensdag, Michael blijft hier tot en met zaterdag. Daarna gaan we allebei terug naar huis. Het was kleinschalig, zonder kok, soigneur of mecanicien van de ploeg. We trokken ons plan, zorgden voor ontbijt, kookten een beetje pasta voor de lunch en 's avonds aten we op restaurant."

  Op woensdag deden we een pittige tocht met de mountainbike. Ik doe dat wel vaker, maar de andere jongens hebben het wel goed gevoeld.

  Greg Van Avermaet

  Op maandag (146 km, 2.876 hoogtemeters), dinsdag (166 km, 3.180 hoogtemeters) en woensdag (95 km, 2489 hoogtemeters) werd er stevig getraind. "Twee keer met de koersfiets, op woensdag met de mountainbike", aldus Van Avermaet.

   

  "Een pittig tochtje met veel hoogtemeters. Ik doe dat wel vaker, maar de andere jongens hebben het wel goed gevoeld (lacht). Dat is eens plezant en een leuke afwisseling in de training. Het voelt niet als trainen."

   

   De Belgen trokken woensdagavond huiswaarts, donderdag ging Van Avermaet met Schär de Amblève op voor een kajaktocht van 7,5 km. Vrijdag werd opnieuw gefietst, 163 km met 2.336 hoogtemeters. "En morgen gaan we dan naar huis. Het was leuk om iedereen nog eens te zien en samen te trainen, ons klaar te stomen op wat nog volgt, want het wordt een drukke kalender."

  Greg Van Avermaet

  Van hoogtestage in Livigno naar Strade Bianche

  Hoe zien de komende weken eruit voor Van Avermaet? "Ik ga op hoogtestage van 14 tot 30 juli in Livigno. Van daar reis ik dan door naar de Strade Bianche", klinkt het.

   

  "Ik heb ook gelezen dat ik naar de Teide zou gaan, maar dat is eigenlijk nooit het plan geweest. Dan moet je het vliegtuig nemen en dat stel ik liever toch nog wat uit. Ik rijd gewoon met de wagen naar Italië."

   

  "Ik was in het verleden al vaker in Livigno. Het is ideaal om er te trainen in die periode. Zelfs als het warm is, heb je nog altijd de verkoeling van de bergen en je hebt ook die hoogteprikkel. Ik zal er niet alleen zijn, er komen nog een paar ploegmaten en CCC zal ook een soigneur en mecanicien ter beschikking stellen."

   

  "Er is inderdaad weinig tijd tussen de stage en de Strade Bianche (1/08), maar vorig jaar verbleef ik ook op hoogtestage in Sankt-Moritz en trok ik daarna door naar de Bretagne Classic en zo slecht beviel me dat niet. Je moet ook verder denken dan de Strade, de Tour is ook belangrijk."