Sheffield United-coach: "Keeper lag in tribunes toen hij de bal pakte"

  Ondanks dit doelpunt bleef het 0-0.

  Met de heropstart van de Premier League zijn ook de discussies over technische hulpmiddelen in het voetbal weer teruggekeerd. Woensdag was het in de eerste wedstrijd al meteen prijs en Sheffield United mocht zich daarbij flink bekocht voelen. "De keeper lag met de bal in de tribunes", zuchtte Sheffield-coach Chris Wilder na afloop.

  De meest besproken fase van de wedstrijd:

  "Zeven camera's hebben niets gezien"

  Het haviksoog van Hawk-Eye, de doellijntechnologie in de Premier League, haperde woensdag flink bij het doelpunt van Sheffield United. Na een vrije trap stapte Aston Villa-keeper Nyland met de bal over de doellijn, maar er werd gewoon voortgespeeld.

   

  De bezoekers protesteerden bij scheidsrechter Michael Oliver, die verontschuldigend naar zijn horloge wees. Die horloge geeft een signaal wanneer de bal over de lijn gaat, maar de technologie liet Oliver in de steek. "De eerste keer in 9.000 wedstrijden", excuseerde Hawk-Eye zich na afloop.

  Ik denk dat iedereen, zelfs de scheidsrechters, aanvoelde dat het een doelpunt was.

  Sheffield United-coach Chris Wilder

  Sheffield United-coach Chris Wilder baalde na afloop als een stekker. Het bleef immers 0-0 en zijn team had de 2 extra punten goed kunnen gebruiken in de strijd om Europees voetbal. "De keeper lag in de tribunes toen hij de bal pakte", sakkerde Wilder met enige zin voor overdrijving.

   

  "Zeven camera's hebben vanuit verschillende hoeken niet gezien dat het een doelpunt was. Vorig jaar heb ik op Tottenham 10 minuten in de gutsende regen moeten wachten om dan te horen dat een van onze spelers met zijn grote teen offside stond. Waarom kon dat vanavond niet?"

   

  "Ik denk dat iedereen, zelfs de scheidsrechters, aanvoelde dat het een doelpunt was. Ik verwachtte dat iemand van de VAR wat lef zou tonen en de juiste beslissing zou nemen, maar als ze het niet gezien hebben en 7 camera's hebben het niet gezien, dan zouden ze wellicht toch zeggen dat ze niet kunnen belissen."

  Ongeloof bij Sheffield United tijdens de wedstrijd: