Mitchelton-Scott blijft Mitchelton-Scott, deal met Spaanse investeerder afgeblazen

  Mitchelton-Scott is het team van de broers Yates.

  Het Australische wielerteam Mitchelton-Scott verandert toch niet van naam en uitrusting. De WorldTour-ploeg blaast de samenwerking met de Spaanse non-profitorganisatie Manuela Fundacion af.

  Vorige vrijdag heette het nog dat Mitchelton-Scott voortaan in het peloton zou rondrijden als Team Manuela Fundacion. Een week later is het team van mening veranderd.

   

  "Wij voelden een sterke verbondenheid met Francisco Huertas, de Manuela Fundacion en hun nobele doelen", legt teamstichter Gerry Ryan uit, "maar na de onderhandelingen van de voorbije dagen hebben we toch beslist om niet met mekaar in zee te gaan."

   

  Mitchelton-Scott zal de komende weken dus gewoon als Mitchelton-Scott de draad weer oppikken, zowel in het mannen- als in het vrouwenpeloton.

   

  "Eens de internationale wedstrijden in augustus opnieuw begonnen zijn, betalen we iedereen weer volledig uit: de renners en de staf van het team."

   

  "Er is een verbintenis voor 2021. Ondertussen blijven we een nieuwe investeerder zoeken",  belooft Ryan, die zijn team bedankt voor de geleverde inspanningen tijdens de coronacrisis. "Iedereen is erg loyaal geweest, een motivatie voor de toekomst van de ploeg."

  Zo had de nieuwe uitrusting eruit gezien:

  De Australische wielerformatie rijdt sinds 2012 in het peloton. Ze droeg achtereenvolgens de namen GreenEDGE (2012), Orica-GreenEDGE (2012-2016), Orica-BikeExchange (2016), Orica-Scott (2017) en Mitchelton-Scott (sinds 2018).

   

  In 2018 won de ploeg de Vuelta dankzij Simon Yates. Het team telt momenteel geen enkele Belg in de gelederen.

   

  De koersen liggen wegens de coronacrisis sinds midden maart stil. Op 1 augustus moet het WorldTour-seizoen normaal hervatten met de Strade Bianche.