Julie Vanloo is terug bij Belgian Cats: "Dingen uitgeklaard in gesprek"

  Julie Vanloo op het WK van 2018.

  Julie Vanloo mag zich deze zomer weer een Belgian Cat noemen. De guard werd niet geselecteerd voor het olympische kwalificatietoernooi, maar ze staat wel op de lijst voor de zomerstage. "Verontschuldigingen? Die zijn er niet geweest, maar we waren ook niet kwaad op elkaar", zegt Vanloo.

  Het was toch wel een beetje een thema begin februari: Julie Vanloo was er niet bij toen de Belgian Cats hun olympisch ticket boekten in Oostende. Voor de zomerstage in juli zit ze wel in de ruime selectie. "Het is een brede kern, dus ik had ergens wel gehoopt en verwacht dat ik er weer bij zou zijn", zegt Vanloo.

   

  "Het heeft me veel pijn gedaan, daar moet ik niet over liegen. De nationale ploeg ligt me nauw aan het hart. Ik heb een gesprek gehad met de bondscoach en daar hebben we de dingen uitgeklaard."

   

  "Het is niet dat we kwaad waren op elkaar of dat er dingen verkeerd gegaan zijn. Ik respecteer zijn beslissing. Verontschuldigingen zijn er niet geweest. We hebben nu gesproken over de verwachtingen en we gaan er gewoon voor. Het is een nieuwe start."

   

  "Frustraties? Dat is niet aan de orde. Ik ben een optimistisch persoon en ik ga proberen om te bewijzen dat ik mijn plaats heb in de groep. Philip Mestdagh en ik kennen elkaar door en door. Hij is al mijn trainer sinds mijn 8e."

   

  "Ik ben gewoon even weg geweest en ik denk dat de anderen ook wel een beetje blij zullen zijn dat ik er weer bij ben. We hebben veel mooie herinneringen samen."

  Het is niet dat we kwaad waren op elkaar of dat er dingen verkeerd gegaan zijn. Verontschuldigingen zijn er niet geweest.

  Julie Vanloo

  "Het kan een mooie zomer worden met hopelijk een medaille"

  In de periode dat Vanloo er niet bij was bij de Cats speelde ze in Australië en Zweden. Is ze een andere speelster geworden? "Ik ben sterker geworden, want in Australië heb ik veel aan kracht gewonnen. Australië is ook de beste competitie waar ik al gespeeld heb."

   

  "Ik ben ook completere speelster geworden en ik heb ook veel bijgeleerd op mentaal vlak. Maar zeker bij de nationale ploeg moet je je altijd opnieuw bewijzen. Ik zal gewoon hard werken. Ik ben er nu totaal niet mee bezig of ik bij de selectie van 12 zal geraken."

   

  "2021 wordt een enorme uitdaging met het EK en de Olympische Spelen, 2 zware campagnes. We zullen fysiek heel sterk moeten staan. Het kan een heel mooie zomer worden en hopelijk met een medaille als bonus."

  Alles over de niet-selectie van Julie Vanloo in februari