Julian Alaphilippe: "Kijk er erg naar uit om in Vlaanderen te koersen"

  Zoals het hoort: met zijn handen losjes op het stuur dokkert Julian Alaphilippe (m) over de Vlaamse kasseien.

  Julian Alaphilippe kijkt de komende maanden niet alleen naar de Ronde van Frankrijk uit, de Franse toprenner wil ook zijn debuut maken in de Ronde van Vlaanderen. De voorbije dagen heeft hij alvast kennisgemaakt met de kasseien en de hellingen.

  Deceuninck-Quick Step verzamelde de voorbije dagen in een vakantiehuis voor een eerste kleine teamstage in de Vlaamse Ardennen. Julian Alaphilippe kon zo de wegen van de Ronde van Vlaanderen verkennen, waar de Fransman normaal op 18 oktober debuteert.

   

  Alaphilippe deed onder meer ervaring op de Oude Kwaremont, Paterberg, Eikenberg en Koppenberg op. Met zijn ploegmaats verkende hij gisteren de laatste 150 kilometer van de Ronde.

   

  "De verkenning van de Ronde van Vlaanderen was opwindend", reageert de Fransman. "Het was mijn eerste keer hier, maar ik stak veel op en kreeg veel advies. Bijvoorbeeld van Dries Devenyns, die niet ver van de Oude Kwaremont woont."

   

  "Iedereen weet dat de Ronde een iconische koers is en ik vond het een uitdaging het parcours te verkennen. Mijn doel om hier aan de start te komen motiveert me enorm. Ik kijk er erg hard naar uit om binnen vier maanden naar hier te komen."

   

  Het was de eerste bijeenkomst van de ploeg sinds de corona-uitbraak en de annulering van de voorjaarskoersen. Het voltallige team trekt van 6 tot 23 juli ook nog eens op hoogtestage in de Dolomieten om de herstart van het seizoen op 1 augustus voor te bereiden.

  Iedereen weet dat de Ronde een iconische koers is en ik vond het een uitdaging het parcours te verkennen. Mijn doel om hier aan de start te komen motiveert me enorm.

  Julian Alaphilippe

  Julian Alaphilippe in actie op training: