Internationale sportfederaties doen oproep aan politiek: #Sport4Recovery

  Een mondiaal collectief van sportorganisaties, waaronder de wereldskibond FIS en de wereldbasketbalbond FIBA, heeft vandaag opgeroepen om de rentree van de sportieve competities te versnellen. Het initiatief gedoopt #Sport4Recovery wil ook "zo snel mogelijk de terugkeer van toeschouwers"."

  Het mondiale intiatief wil de politieke verantwoordelijken "aanmoedigen om de georganiseerde sporten op een veilige en omkaderde manier zo snel als mogelijk toe te laten", stelt Sarah Lewis, topvrouw van de FIS en voorzitster van de Vereniging van Internationale Wintersportfederaties (AIOWF).

   

  Het doel is "om de sportsector te behoeden voor massieve economische en structurele schade door de ontwikkeling te steunen richting een duurzame en omkaderde hervatting".

   

  Naast de FIS en de FIBA hebben ook de internationale ijshockeybond IIHF, de wereldmotorsportbond FIM en de Franse zwemfederatie hun stichtingshandtekening onder het initiatief gezet.

   

  De coronapandemie heeft "een enorme onzekerheid in de sportsector gebracht, een sector die een grote sociale rol vervult én een serieuze economische bijdrage genereert".

   

  #Sport4Recovery maant de overheden aan om samen met de sportinstanties "gedetailleerde protocollen te ontwikkelen en goed te keuren, zodat sporthallen, trainingen en competities snel weer kunnen opstarten".