Guardiola stelt gerust: "Garcia was bij bewustzijn"

  De 19-jarige Spanjaard Eric Garcia botste met eigen doelman Ederson.

  Het was een akelig beeld op het einde van de partij tussen City en Arsenal. De match was al gespeeld, toen de Spaanse thuisverdediger Eric Garcia werd getorpedeerd door zijn eigen doelman Ederson. Het 19-jarige talent had lang verzorging nodig en moest met zuurstof van het veld gedragen worden. City-coach Pep Guardiola kwam na de match met geruststellend nieuws.

  Het incident gebeurde rond de 80e minuut. Ederson kwam ver uit zijn doel om het gevaar van Aubameyang te bezweren, maar knalde daarbij Garcia omver. De Spanjaard werd zwaar geraakt aan zijn hoofd en viel bewegingloos op de grond. Zijn ploegmaats stonden er bedrukt bij, maar de verzorgers waren niet in paniek.

   

  Garcia kreeg zuurstof toegediend, een halskraag om en werd na lange minuten op een draagbaar weggevoerd en naar het ziekenhuis gebracht. "Natuurlijk zijn we bezorgd om Eric", reageerde Guardiola na de match. "Hij is bij bewustzijn, maar hij zal vanavond nog getest worden want een slag op het hoofd is altijd gevaarlijk."

   

  "Ik denk wel dat hij 1 of 2 nachten in het ziekenhuis zal moeten blijven. We zullen er alles aan doen opdat Eric zich weer beter voelt."

  Meer foto's van het incident: