BK wielrennen reikt Geraardsbergen de hand en neemt Muur op in parcours

  De Muur van Geraardsbergen

  Het BK wielrennen, dat op 22 september van dit jaar plaatsvindt in Anzegem, neemt de Muur van Geraardsbergen op in zijn parcours. Onlangs raakte bekend dat de bekende kasseihelling geschrapt was uit de Ronde van Vlaanderen. "De Muur geeft het BK meer glans", reageert burgemeester Guido De Padt opgetogen.

  Vorige week raakte bekend dat de Muur van Geraardsbergen uit het parcours van de Ronde van Vlaanderen was gehaald. Organisator Flanders Classics had de Ronde een beetje ingekort en had moeten sleutelen aan het parcours.

   

  De onvrede in Geraardsbergen was groot, maar de Muur wordt nu opgevist door het BK wielrennen in Anzegem. De start van dat BK is in Halle en op weg naar Anzegem zullen de renners over de Muur moeten rijden.

   

  Het BK vindt plaats op dinsdag 22 september, dat is enkele dagen na de laatste rit in de Ronde van Frankrijk en in de week van het WK wielrennen in Zwitserland. Streekrenner Tim Merlier moet in Anzegem zijn Belgische driekleur verdedigen.

  Tim Merlier is de titelverdediger op dinsdag 22 september.

  Guido De Padt (Burgemeester Geraardsbergen): "De Muur zal het BK wat meer body geven"

  Burgemeester: "Muur geeft BK meer glans"

  "De passage is een mooi eerbetoon aan onze stad en aan de mythische plaats die de Muur van Geraardsbergen toch is. Het geeft zo meteen wat meer glans aan het Belgisch kampioenschap", reageert Guido De Padt, de burgemeester van Geraardsbergen.

   

  "De contacten met het organisatiecomité dateren uit het verleden. Uit de gezellige babbel van toen is nu ontsproten dat het Belgisch kampioenschap bij de mannen onze stad aandoet en dus over de Muur van Geraardsbergen zal trekken."


  Eerder kreeg Geraardsbergen te horen dat de Muur geschrapt werd uit het parcours van de Ronde van Vlaanderen. "Dat was toen een zeer koude douche. Ik ga er nog steeds van uit dat de Ronde van Vlaanderen niet kan zonder de Muur van Geraardsbergen, zoals de Poggio nooit weg kan uit Milaan-Sanremo."

   

  "Dat het Belgisch kampioenschap deze mythische helling wel alle eer wil aandoen is mooi en daarom waren wij meteen verkocht", stelt Guido De Padt.

   

  Begin oktober zal er weer wielrennen te zien zijn in Geraardsbergen. Dan eindigt de BinckBank Tour in de Oost-Vlaamse stad.

  Ik ga er nog steeds van uit dat de Ronde van Vlaanderen niet kan zonder de Muur van Geraardsbergen, zoals de Poggio nooit weg kan uit Milaan-Sanremo.

  Guido De Padt

  Vrouwen hoeven niet over de Muur

  De mannen trekken over de Muur van Geraardsbergen, de vrouwen niet. "De mannenkoers start in Halle. Na zowat 30 kilometer trekken we over de Muur van Geraardsbergen om daarna aan de plaatselijke ronden in Anzegem te beginnen. De vrouwen rijden geen lus en leggen hun nationale titelstrijd af op een plaatselijk parcours in en rond Anzegem. Zo komen beide wedstrijden nooit in elkaars vaarwater", legt Marc Steeland van het organisatiecomité uit.

  Jesse Vandenbulcke verdedigt de driekleur bij de vrouwen.

  Lees ook: