Belgian Cats houden zomerstage: "Volgende generatie voorbereiden"

  De Belgian Cats

  Zoals eerder aangekondigd door bondscoach Philip Mestdagh zullen de Belgian Cats in juli verzamelen blazen voor een korte stage. "De jongere speelsters kunnen in deze stage leren van de werkethiek van de Cats."

  Het doel van de zomerstage is duidelijk, de speelsters worden fysiek en mentaal klaargestoomd voor het nieuwe seizoen na een lange pauze door de uitbraak van het coronavirus. Er zal dus veel aandacht gegeven worden aan blessurepreventie.

   

  Eind juni en begin juli zullen de Cats fysieke en medische testen ondergaan. Vanaf 6 juli tot en met 18 juli wordt er dagelijks getraind in verschillende groepjes. De Cats zullen trainen in Kortrijk, Wilrijk en Louvain-la-Neuve.

   

  "We gaan daar meer individuele trainingen doen in kleinere groepjes. Elke speelster zal 7 of 8 trainingen hebben met de staf van de Cats. Het is belangrijk dat we voorzichtig te werk gaan na maanden inactiviteit", zegt Sven Van Camp, de program driver van de Cats.

   

  Het is ook de bedoeling om het momentum dat de Belgische basketbalvrouwen nu hebben te behouden. "We komen de afgelopen jaren altijd samen tijdens de zomer en dat wilden we zo behouden met het oog op een fantastische zomer volgend jaar met het EK en de Olympische Spelen."

  "We denken verder dan het EK en de Olympische Spelen"

  De omkadering van de Belgian Cats wil van dit zomerkamp ook gebruik maken om de vijver te vergroten. "We willen goede resultaten neerzetten op het EK en op de Spelen in Tokio, maar tegelijkertijd denken we ook verder", zegt manager Koen Umans.

   

  "We willen er ook staan op het WK 2022 in Australië en de Olympische Spelen van 2024 en 2028. Jonge speelsters kunnen tijdens deze zomerstage leren van de werkethiek van de Cats en hun dromen delen. Zo wordt de volgende generatie voorbereid op het echte werk."

  Sven Van Camp over de zomerstage van de Belgian Cats

  De selectie van de Belgian Cats voor de zomerstage

  • Julie Allemand
  • Hatty Belobi Nawezhi
  • Marjorie Carpréaux
  • Celeste Trahan-Davis
  • Nastja Claessens
  • Antonia Delaere
  • Manon Descamps
  • Lore Devos
  • Julia Franquin
  • Serena-Lynn Geldof
  • Ine Joris
  • Emmeline Leblon
  • Kyara Linskens
  • Maxuella Lisowa-Mbaka
  • Becky Massey
  • Billie Massey
  • Emma Meesseman,
  • Hanne Mestdagh
  • Kim Mestdagh
  • Bethy Mununga
  • Heleen Nauwelaers
  • Jana Raman
  • Elise Ramette
  • Laure Resimont
  • Sam Van Buggenhout
  • Julie Vanloo
  • Marie Vervaet
  • Ann Wauters
  • Séraphine Bastin

   

  Het is afwachten of Emma Meesseman en Julie Allemand zullen deelnemen aan de stage, want op dit moment wil de WNBA de competitie starten op 24 juli.

  Lees ook: