Zwemmers moeten nog altijd wachten tot 1 juli

    De zwembaden zullen dan toch nog 2 weken gesloten blijven. De Vlaamse Zwemfederatie had zijn boontjes te week gelegd op een bijeenkomst van de Commissie Sport van het Vlaamse parlement. Maar die kan de eerdere beslissing van de federale regering niet veranderen.

    In de zwemwereld kijken ze al een tijdje met jaloerse ogen naar de andere sporten die de voorbije weken een voor een hervat konden worden. De Veiligheidsraad besliste dat de zwembaden pas vanaf 1 juli weer open mogen, tot ongeloof van onder meer de Vlaamse Zwemfederatie (VZF).

     

    De VZF pleitte er de voorbije dagen voor om die beslissing te herzien en stipte aan dat het perfect mogelijk is om op een veilige manier te gaan zwemmen, als er enkele maatregelen getroffen zouden worden. De VZF schoof 15 juni als alternatieve datum naar voren, maar stelt dat ook de Commissie Sport niet aan de eerdere beslissng van de Veiligheidsraad kan tornen. De zwemmers zullen dus nog 2 weekjes moeten wachten.