Rode Duivels zien elkaar pas in september weer voor Nations League

  De Rode Duivels hebben hun speelschema voor dit najaar gekregen. Van september tot half november moeten ze 6 speeldagen in de Nations League afwerken. Tussendoor zijn er ook nog twee data waarop ze vriendschappelijke interlands kunnen plannen.

  Normaal gezien waren de Rode Duivels nu aan de slag op het EK, maar daar besliste corona anders over. Hun eerste interland zal nu pas begin september plaatsvinden. In het eerste weekend spelen ze hun eerste match in de Nations League.

   

  Daarna wordt het een drukke periode want voor half november moet de groepsfase van de Nations League afgewerkt zijn. De exacte speeldata maakt de UEFA eerstdaags bekend. België zit in divisie A in groep 2 met Engeland, IJsland en Denemarken. Tussendoor kan Roberto Martinez er ook voor kiezen om nog twee oefeninterlands te spelen. 

   

  Speeldata Rode Duivels:   

  • 3-5 september: 1e speeldag Nations League   
  • 6-8 september: 2e speeldag Nations League   
  • 7-8 oktober: oefeninterland
  • 10-11 oktober: 3e speeldag Nations League   
  • 13-14 oktober: 4e speeldag Nations League   
  • 11-12 november: oefeninterland   
  • 14-15 november: 5e speeldag Nations League   
  • 17-18 november: 6e speeldag Nations League  

  Nieuw format voor EK bij de beloften

  De UEFA had ook nieuws voor de nationale belofteteams. Het EK voetbal U21, dat volgend seizoen doorgaat in Hongarije en Slovenië, zal er helemaal anders uitzien. Er komt een extra groepsfase. Op het uiteindelijke EK zullen er maar 8 landen spelen. Het toernooi wordt vlak voor het gewone EK gespeeld. 

   

  De Belgische beloften staan momenteel op kop in groep 9 met zeven punten na vier duels. Hun laatste duel, eind vorig jaar, werd een stuntzege op het veld van Duitsland (2-3). De kwalificaties zullen in september, oktober en november afgewerkt worden.   

   

  De negen groepswinnaars en de beste 5 nummers twee spelen samen met gastlanden Hongarije en Slovenië tussen 24 en 31 maart 2021 de nieuwe groepsfase van vier poules met elk vier landen. De vier groepswinnaars en vier runner-ups kwalificeren zich voor het werkelijke EK.