Red Wolves na loting: "Gaan vol voor het EK handbal in 2022"

  In de voorrondes van het EK handbal moeten de Belgische handbalmannen het opnemen tegen Frankrijk, Servië en Griekenland. Assistent-bondscoach Jo Smeets is wel tevreden na de loting en toont zich ambitieus. "Voor deze generatie moet het nu gebeuren", zegt Smeets aan Sporza.

  Met Frankrijk en Servië krijgen de Red Wolves wel twee taaie tegenstanders voor de kiezen. "Frankrijk zal zich moeten herpakken na een minder WK, waar ze relatief vroeg uitgeschakeld werden. Ze zullen hier wel op hun hoede zijn. Enkele jaren geleden kwamen ze hier goed weg", weet Jo Smeets.

   

  "Servië hebben we tijdens de vorige EK-kwalificaties toch wat kunnen verrassen. Bovendien staat bij hen de trainer ter discussie. Dus het kan wel. Ik ben zeker niet ontevreden met deze loting, het kon erger."

   

  "Griekenland moet dan weer een haalbare kaart zijn. Daar mogen we ons zeker niet aan mispakken, want dan zijn we weer bij af."

  Ik heb er het volste vertrouwen in dat we goeie resultaten kunnen halen. De kalender is ons ook min of meer gunstig gezind.

  Jo Smeets

  Wat is er voor de Red Wolves nodig om eens het EK te halen? "Regelmaat", weet Smeets. "Die is er nog niet altijd bij ons. We wisselen nog te vaak goeie en slechte momenten af. Maar daar werken we aan. We willen echt wel een keer bij de beste 4 derdes geraken."

   

  "Het is nog wat afwachten welke ploeg we samen zullen krijgen, maar ik heb er echt wel het volste vertrouwen in dat we goeie resultaten kunnen halen. De kalender is ons ook min of meer gunstig gezind."

   

  "Daarnaast biedt de uitbreiding van het EK naar 24 landen ook perspectieven. We gaan vol voor het EK in 2022. Voor deze generatie moet het nu gebeuren, want als we weer 2 jaar moeten wachten, zal een aantal oudere spelers wellicht afhaken. We moeten nú presteren."