Ook Marco Kana blijft langer aan boord bij Anderlecht: "Absolute topspeler van hem maken"

  Kana blijft tot 2023 in het Lotto Park.

  Anderlecht blijft investeren in zijn jonkies. Na Killian Sardella (18) heeft nu ook Marco Kana (17) een aangepast contract getekend. De verdediger blijft bij RSCA tot 2023. "Dit is een logische stap in de ontwikkeling van mijn carrière."

  Anderlecht trekt meer dan ooit de kaart van de jeugd. Ook Marco Kana mocht bij de bestuurders zijn handtekening zetten onder een nieuwe overeenkomst.

   

  "Ik heb hier alle jeugdreeksen doorlopen en voetbalde de voorbije jaren samen met onder meer Jérémy Doku, Yari Verschaeren en Killian Sardella. RSC Anderlecht is mijn huis", zegt de centrale verdediger, die afgelopen seizoen op het hoogste niveau debuteerde.

   

  "Ik wil mijn ouders en mijn trainers danken voor de steun en de begeleiding waar ik tot vandaag van heb mogen genieten. Ik heb de beslissing genomen in nauw overleg met mijn ouders."

   

  "Dit is een logische stap in de ontwikkeling van mijn carrière. Ik zal er alles aan doen om het vertrouwen van de technische staf, de club en de supporters te verdienen.”

   

  "Marco is een typische voetballer van paars-wit. Hij is daarenboven leergierig, bescheiden en kan daarom uitgroeien tot een leidersfiguur", verduidelijkt sportief verantwoordelijke Peter Verbeke.

   

  "Hij kan ingezet worden op verschillende posities achteraan en op het middenveld. Marco heeft een grote progressiemarge en we zullen hem bijstaan om van hem een absolute topspeler te maken."

   

  "Zijn beslissing kadert in onze visie om talentvolle jeugd alle kansen te geven om op het hoogste niveau te schitteren. We zijn blij dat Marco en zijn ouders voldoende nuchter zijn om geen stappen over te slaan in zijn ontwikkeling.”

  Marco heeft een grote progressiemarge en we zullen hem bijstaan om van hem een absolute topspeler te maken.

  Sportief verantwoordelijke Peter Verbeke

  Marco Kana scoorde afgelopen seizoen tegen STVV. Hij was toen 17 jaar en 73 dagen oud: