Golfer Thomas Detry: "Het kan nog een mooi seizoen worden"

  Thomas Detry

  In de VS heeft het golfcircuit al weer op gang getrokken, maar in Europa is het nog een poosje wachten. De Belgische topper Thomas Detry kijkt reikhalzend uit naar half juli, wanneer hij opnieuw een toernooi kan spelen. "Die rustperiode heeft wel deugd gedaan, maar nu kijk ik echt uit naar een wedstrijd te kunnen spelen", zegt hij aan Sporza.

  Hoe heeft Thomas Detry de voorbije maanden beleefd? "Ik heb bijna 7 weken lang geen golfclub aangeraakt. Dat was wel bizar. Ik was met vrienden in een huisje aan zee in Cornwall, waar het weer fantastisch was en ik veel gelopen heb in de natuur", vertelt Detry.

   

  "Daarna ben ik teruggekeerd naar België om weer te kunnen trainen. Die periode zonder golf is wel meegevallen. Ik had de laatste 8 à 9 maanden zoveel gespeeld dat een beetje rust ook wel deugd deed."

   

  "Nu ben ik weer in Engeland en train ik hard in de hoop zo snel mogelijk weer wedstrijden te kunnen spelen. Normaal gezien wordt het eerste toernooi gespeeld in Oostenrijk, half juli."

  Mogelijk ga ik ook 1 of 2 Majors spelen. Ik wacht nog op antwoord van de US Open en het PGA Championship.

  Thomas Detry

  Detry was heel goed begonnen aan het seizoen. "Maar dan werd spijtig genoeg de pauzeknop ingedrukt. Mijn spel voelt wel nog altijd goed en ik ben ervan overtuigd dat het nog een mooi seizoen kan worden", klinkt hij zelfverzekerd.

   

  "Ik kijk er echt naar uit om voor het eerst in maanden weer een bal te kunnen slaan in een toernooi. Ik heb er echt zin in. Er staan nog meer dan 20 wedstrijden op het programma, daarin kan nog veel gebeuren. Mogelijk ga ik ook 1 of 2 Majors spelen. Ik wacht nog op antwoord van de US Open en het PGA Championship."

   

  "Het publiek? Ik denk dat het voor een sport als voetbal veel erger is dat er geen publiek is. Voor golf is dat niet zo'n probleem. De zondagen zullen wel anders zijn, dan is het wel eens leuk om applaus te krijgen als je voor de zege speelt. Daar kijk ik wel naar uit. Die adrenaline en dat gevoel, dat heb ik enorm gemist."

  Detry bracht een deel van de lockdown door in Cornwall: