Ga naar de inhoud

Formule E kiest voor vliegensvlugge ontknoping met 6 races in Berlijn

 wo 17 juni 2020 11:07
Stoffel Vandoorne is 6e in de WK-tussenstand.

Nu het coronavirus (zeker in Europa) stilaan ingedamd lijkt, kunnen steeds meer sportinstanties hun plannen voor de heropstart uit de doeken doen. Ook de Formule E ziet licht aan het einde van de tunnel. Berlijn wordt the place to be voor Stoffel Vandoorne en co. 

Het seizoen in de elektrische raceklasse Formule E kent in augustus een spectaculaire ontknoping met maar liefst zes races in Berlijn. Dat meldt de Internationale Automobielfederatie FIA.

 

Door de coronacrisis lag het seizoen sinds midden maart stil, maar de FIA kondigde nu de hervatting voor begin augustus aan. De FE-rijders zakken die maand naar Berlijn af voor races op 5, 6, 8, 9, 12 en 13 augustus. Daarna zit het seizoen erop.

 

De coureurs racen, achter gesloten deuren, over het voormalige vliegveld Tempelhof in de Duitse hoofdstad. Op het terrein van de oude luchthaven, die in 2008 werd gesloten, worden drie verschillende circuits uitgezet.

 

Dit seizoen zijn tot dusver vijf races afgewerkt in de Formule E. De Portugees Antonio Félix da Costa (DS Techeetah) gaat aan kop in de WK-stand. Stoffel Vandoorne (Mercedes) volgt als zesde, Jérôme d'Ambrosio (Mahindra) is achttiende.

"Een grote uitdaging", meent Stoffel Vandoorne

"EINDELIJK", schrijft Stoffel Vandoorne over de nieuwe kalender.

 

"6 races in 10 dagen, dat wordt een geweldige uitdaging voor iedereen. Maar we zijn klaar en voorbereid om te strijden tot het einde."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De aangepaste kalender:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kalender Formule E 2019-2020

datum plaats winnaar vorig seizoen winnaar
22/11 Ad Diriyah (SAr) Da Costa Bird
23/11 Ad Diriyah (SAr)
- Sims
18/01 Santiago (Chl) Bird Günther
15/02 Mexico-Stad (Mex) Di Grassi Evans
29/02 Marrakech (Mar) D'Ambrosio Da Costa
5/08 Berlijn (Dui)   Da Costa
6/08 Berlijn (Dui)   Da Costa
8/08 Berlijn (Dui)   Günther
9/08 Berlijn (Dui)   Vergne
12/08 Berlijn (Dui)   Rowland
13/08 Berlijn (Dui)   Vandoorne
Eindstand 2019-2020
1. Antonio Felix da Costa (Por-DS Techeetah) 156 ptn
2. Stoffel Vandoorne (Mercedes) 87
3. Jean-Eric Vergne (Fra-DS Techeetah)
86
4. Sébastien Buemi (Zwi-Nissan) 84
5. Oliver Rowland (GBR-Nissan) 83
16. Jérôme D'Ambrosio (Mahindra Racing) 19