Kogel is door de kerk: Dries Mertens blijft grote liefde Napoli langer trouw

  Na maanden van speculaties over zijn toekomst, is het nu duidelijk dat Dries Mertens gekozen heeft voor een verlengd verblijf bij Napoli. Dat heeft voorzitter Aurelio De Laurentiis woensdag bekendgemaakt. "Ik ben gelukkig dat we nog lang samen kunnen blijven", klinkt het op Twitter.

  Dries Mertens, sinds afgelopen weekend de topschutter aller tijden van Napoli, was bezig aan zijn laatste contractjaar in de stad die hem als "Ciro" geadopteerd heeft en waar hij zich de voorbije jaren voor altijd in de harten van de Napoli-fans gevoetbald heeft.

   

  Maar lange tijd leek er een einde te komen aan de romance tussen de Zuid-Italiaanse stad en de Rode Duivel. Mertens werd openlijk het hof gemaakt door onder meer Inter en Chelsea en zijn contractonderhandelingen bij Napoli sleepten langer aan dan menig Napoli-fan lief was.

   

  Tien dagen geleden kwam er dan toch positief nieuws voor de supporters, toen sportief directeur Cristiano Giuntoli bekendmaakte dat Dries Mertens zijn contract zou verlengen.

   

  Die contractverlenging is nu dus officieel: Mertens blijft tot 2022 bij de club van zijn hart. "Ik ben blij dat we nog lang kunnen samenblijven", laat Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis weten.

  Mensen die niet verliefd zijn op Napoli kennen de stad niet zoals ik ze ken. Die liefde is voor eeuwig. Tot mijn laatste dag zal ik hier alles blijven geven.

  Dries Mertens

  Dries Mertens zelf postte een emotioneel filmpje op Twitter, een ode aan de stad en de club. "Napoli, ik kan het nog altijd niet geloven. Jullie hebben me vanaf mijn eerste dag met open armen ontvangen", klinkt het.


  "Jullie hebben me fantastische dingen geleerd en ik heb hier geweldige mensen leren kennen. Mijn familie en ik hebben ons hier meteen thuis gevoeld. Het enige wat ik daarvoor kon terugdoen, is doelpunten maken. Veel doelpunten."


  "Mensen die niet verliefd zijn op Napoli kennen de stad niet zoals ik ze ken. Die liefde is voor eeuwig. Tot mijn laatste dag zal ik hier alles blijven geven, om geschiedenis te schrijven bij deze club en in deze stad. Topschutter aller tijden, ik. Wie had dat gedacht toen ik hier tekende? Ons verhaal is nog niet afgelopen. Dries "Ciro" Mertens groet jullie."