Minister prijst "Daniel" Rashford: "Zat met Harry Potter in mijn hoofd"

  De Britse minister van Gezondheidszorg Matt Hancock heeft zijn excuses aangeboden aan Marcus Rashford, omdat hij hem per ongeluk Daniel had genoemd. "Ik ben de voorbije dagen voor veel ergers uitgemaakt", tilt de spits van Manchester United er niet al te zwaar aan.

  Marcus Rashford sprong de voorbije dagen in de bres voor de kansarme Britse jongeren die tijdens de zomer niet meer konden rekenen op de gratis schoolmaaltijden. Premier Boris Johnson lag eerst dwars, maar keerde wat later zijn kar.

   

  Matt Hancock, de Britse minister voor Gezondheidszorg, wou Rashford hiervoor prijzen, maar hij zei dat "Daniel" Rashford iemand is waar het land trots op mag zijn.

   

  Een beetje later bood Hancock zijn excuses aan. "Heel vervelend dat ik zijn voornaam verkeerd had. Ik heb gisteravond mijn zoontje nog voorgelezen uit een boek van Harry Potter. Daarbij ging het vooral om het personage van Daniel Radcliffe. Kennelijk zat dat deze ochtend nog in mijn hoofd. Een andere reden voor deze vergissing kan ik niet bedenken."

   

  Rashford zelf kan er smakelijk om lachen op Twitter: "Ik ben de voorbije dagen voor veel ergers uitgemaakt", schrijft hij.