Aanhoudende gezondheidsproblemen houden Laurens De Plus uit de Tour

  Pech achtervolgt Laurens De Plus.

  Jumbo-Visma haalt Laurens De Plus uit zijn Tour-selectie. De 24-jarige klimmer maakte vorig jaar indruk tijdens zijn debuut in de Ronde van Frankrijk en had ook nu de rol van meesterknecht op zich moeten nemen, maar onze landgenoot kampt al een tijdje met heupklachten.

  Jumbo-Visma had al voor de start van dit seizoen zijn achttal voor de Ronde van Frankrijk op papier. Kopmannen Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk zouden worden bijgestaan door Laurens De Plus, Wout van Aert, Robert Gesink, Tony Martin en Sepp Kuss.

   

  Maar de naam van De Plus wordt geschrapt. Onze landgenoot presteerde vorig jaar indrukwekkend als rechterhand van Kruijswijk, die derde eindigde in de Tour de France.

   

  Dit jaar kon De Plus zich nog niet tonen. Onze landgenoot begon eind februari aan zijn seizoen in de UAE Tour, maar gaf er na één rit op met maagklachten.

   

  Nadien begon De Plus te sukkelen met zijn heup, waardoor Jumbo-Visma nu beslist heeft om De Plus van de Tour-lijst wordt gehaald. De Ronde van Frankrijk start op 29 augustus in Nice.

   

  De Plus wordt vervangen door George Bennett. De Nieuw-Zeelander zou normaal de kopman zijn in de Ronde van Italië, maar versterkt nu dus het achttal voor de Tour.

   

  De Giro wordt wellicht het alternatief voor De Plus, als hij tijdig opgelapt geraakt. De Ronde van Italië begint op 3 oktober. 

   

  Sportief directeur Merijn Zeeman: "Laurens heeft door gezondheidsklachten een flinke achterstand opgelopen. We proberen hem fit te krijgen voor de Giro. Als hij fit is, kan hij daar de leidersrol van George Bennett overnemen. Anders wordt het een vrije rol samen met Antwan Tolhoek."