Stuurt Simona Halep haar kat naar de US Open?

  Past Halep voor de trip naar New York?

  De US Open houdt voet bij stuk en gaat op 31 augustus van start. Niet alle uithangborden in het tennis staan te springen om deel te nemen. Volgens de Roemeense pers haakt Simona Halep alvast af. 

  Volgens Roemeense media zal Simona Halep, momenteel de nummer twee van de wereld in het vrouwentennis, niet in actie komen tijdens de US Open.

   

  De 28-jarige Halep zou dit seizoen enkel nog in Europa willen spelen, met daarbij één uitzondering: de afsluiter van de WTA-kalender, eind dit jaar in het Chinese Shenzhen.

   

  De tweevoudige grandslamwinnares (Roland Garros 2018 en Wimbledon 2019) zou dus wel kunnen deelnemen aan Roland Garros, dat verplaatst werd naar eind september en daarmee in het vaarwater kwam van het US Open, dat vanaf 31 augustus in het door het coronavirus zwaar getroffen New York gespeeld wordt.

   

  Eerder plaatsten met Novak Djokovic en Ashleigh Barty respectievelijk de nummers een bij de mannen en de vrouwen al vraagtekens bij de organisatie van het Amerikaanse toernooi, dat achter gesloten deuren en met strenge veiligheidsvoorschriften zou doorgaan.