Hockeyploeg Orée slaat opnieuw toe met komst van Red Lion Manu Stockbroekx

  Manu Stockbroekx werd met de Red Lions Europees kampioen.

  Emmanuel Stockbroekx verlaat al na één seizoen Dragons na heeft een contract getekend bij Orée. Het is een nieuwe opvallende transfer van Orée, dat eerder al John-John Dohmen en Dorian Thiéry kon overtuigen.

  Orée was de revelatie van het hockeyseizoen voor de coronapandemie uitbrak. De club wil doorgaan op dat elan en heeft zijn spelerskern de afgelopen weken gevoelig versterkt. Met de komst van Manu Stockbroekx komt er nog een (ex-)Red Lion bij.

   

  De 26-jarige verdediger heeft heel wat internationale ervaring, met 157 wedstrijden op de teller bij de Red Lions. Hij pakte met de nationale ploeg de zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2016 in Rio en kroonde zich onder Shane McLeod tot wereld- (2018) en Europees kampioen (2019).

   

  Met Bloemendaal won Stockbroekx in 2018 de Euro Hockey League en het Nederlands kampioenschap 2018-19. Voorheen pakte hij ook verschillende Belgische titels met Dragons. "We hopen dat hij met zijn talent en ervaring zijn palmares nog wat kan uitbreiden bij Orée", klinkt het bij de club.

   

  Orée pakte eerder al uit met de komst van John-John Dohmen (Watducks), Dorian Thiéry (Léopold) en coach Xavier De Grève (Watducks).

  Lees ook: