OH Leuven legt zijn lot in handen van Marc Brys

  Marc Brys en OH Leuven slaan de handen in elkaar.

  Marc Brys is de nieuwe trainer van OH Leuven. De 58-jarige coach is de opvolger van Vincent Euvrard. Met OHL moet hij op 2 augustus de promotie naar 1A zien af te dwingen. Hij neemt het dan op tegen zijn ex-club Beerschot, tenzij de voetbalsoap nog een andere wending aanneemt. 

  Vincent Euvrard werd een week geleden aan de kant geschoven door het bestuur van OH Leuven. Het tijdstip van de exit was verrassend, aangezien OH Leuven nog altijd kans maakt op een plaatsje in de hoogste voetbalafdeling.

   

  OHL moet Beerschot nog bekampen in de return van de promotiefinale. Die match staat op 2 augustus geprogrammeerd, al is het in het huidige voetbalklimaat nog altijd afwachten of er op die dag ook wel gevoetbald zal worden.

   

  De Leuvense 1B-club rekent alleszins op de ervaring van Marc Brys. Brys werd in november vorig jaar aan de deur gezet bij STVV.

   

  Voor Sint-Truiden was Brys aan de slag bij Beerschot, de concurrent van OHL in het titeldebat. Met Beerschot verloor hij al eens de promotiewedstrijden.

  Contract voor twee seizoenen

  "OH Leuven is trots om met onmiddellijke ingang Marc Brys aan te stellen als nieuwe coach van het eerste elftal", meldt de club.

   

  "De 58-jarige coach is gepokt en gemazeld in het Belgische voetbal en tekende een contract voor twee seizoenen bij OH Leuven. Hij zal het team voorbereiden op de finale die op 2 augustus gespeeld wordt."

   

  "Brys brengt tonnen ervaring mee die hij opdeed bij onder andere Beerschot, KV Mechelen en onlangs nog STVV. Hij heeft ook een pak internationale ervaring nadat hij werkte in Saudi-Arabië en Nederland."

   

  "Hij begint meteen met de voorbereiding van de belangrijke terugwedstrijd van de finale op 2 augustus. Iedereen is erop gebrand om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van de club en om te promoveren naar de Jupiler Pro League."

  Brys: "Ik kan niet wachten"

  • Coach Marc Brys: “Ik ben vereerd om voor deze mooie en ambitieuze club te mogen werken. Ik ben gemotiveerd en kan niet wachten om de club te helpen de ambities waar te maken.”
  • Voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha: “We zijn ervan overtuigd dat Marc de kwaliteiten en de ervaring heeft om onze ambities en objectieven waar te maken. We zijn blij dat hij deze uitdaging wil aangaan. Dit is het bewijs dat hij gelooft in het langetermijnproject van de club en we zullen Marc alle mogelijkheden bieden om te slagen. We zijn blij om Marc aan boord te hebben en we zijn er zeker van dat hij warm onthaald zal worden door de OHL-fans.”