Niki Terpstra maakt zware val op training: "Maar hij is niet in levensgevaar"

  Niki Terpstra rijdt voor Total Direct Energie.

  Het zit Niki Terpstra niet mee. De 36-jarige Nederlandse wielrenner heeft een zwaar trainingsongeval gehad en is opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigt zijn echtgenote. "Hij zal tijd nodig hebben om hier van te herstellen."

  Volgens de NOS werd Niki Terpstra na een val tijdens een trainingstocht afgevoerd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis.

   

  Hij zou er op de afdeling intensieve zorg liggen. "Hij zou een klaplong en een hersenschudding hebben en ribben en een sleutelbeen hebben gebroken", meldt de Nederlandse openbare omroep.

   

  "Niki zal nog een paar dagen in het ziekenhuis moeten blijven", maakte zijn partner bekend op Instagram. "Hij is niet in levensgevaar, maar hij zal wel weer tijd nodig hebben om te herstellen. Wordt vervolgd..."

   

  Terpstra heeft nog niet veel plezier beleefd aan zijn overstap van Deceuninck-Quick Step naar Total Direct Energie.

   

  De Nederlandse ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kwam vorig jaar in zijn eerste jaar in Franse loondienst zwaar ten val in de Ronde van Vlaanderen, het vervolg van dit seizoen is zwaar gehypothekeerd door deze nieuwe smak.