Nicolas Frutos landt weer bij Anderlecht: "Ik heb er geen woorden voor"

  Met Nicolas Frutos haalt Anderlecht nog maar eens een oude bekende terug.

  Anderlecht en Nicolas Frutos vallen elkaar weer in de armen. De 39-jarige Argentijn was speler in het Astridpark, had de beloften onder zijn hoede en mocht het heel even als tussenpaus proberen. Nu keert hij nog eens terug naar het oude nest als assistent in de technische staf van Frank Vercauteren.

  Nicolas Frutos is nog maar 39 jaar, maar behoort min of meer tot het meubilair van Anderlecht.

   

  De boomlange Argentijnse spits streek in 2006 neer bij paars-wit. Hij scoorde er aan de lopende band, maar was ook vaste klant in de ziekenboeg van Anderlecht.

   

  In 2010 moest hij door aanhoudend blessureleed al een punt achter zijn actieve loopbaan plaatsen, waarna Frutos in zijn thuisland zijn eerste stapjes in het trainersvak zette.

   

  Eind 2015 keerde Frutos terug naar Anderlecht, waar hij eerst de beloften onder zijn hoede had en daarna promoveerde als assistent bij de A-kern.

   

  Toen Anderlecht René Weiler in 2017 ontsloeg, mocht Frutos ook enkele matchen depanneren als T1.

   

  Anderlecht koos uiteindelijk voor Hein Vanhaezebrouck als nieuwe hoofdcoach, Frutos trok de deur van Neerpede dicht. Maar nu is "De Reiger" dus terug.

  Frutos was 4 matchen interimaris na het ontslag van Weiler.

  "Mijn passie en liefde voor deze club zijn nooit veranderd"

  In het obligate persfilmpje van Anderlecht drukt Nicolas Frutos zijn tevredenheid erg duidelijk uit.

   

  "Ik spreek nu al 10 jaar Frans, maar ik vind geen woorden om uit te drukken hoe trots, gelukkig en tevreden ik ben om hier weer te zijn", zegt de Argentijn, die Frank Vercauteren en Jonas De Roeck zal assisteren.

   

  "Ik heb zeer veel geïnvesteerd in mijn opleiding. We hebben een sterke staf met veel bekwame mensen."

   

  "Het gaat veel verder dan een systeem, het gaat over een filosofie met een visie. Dat zal de kracht van deze club zijn om weer naar de top te gaan."

   

  "Mijn passie en liefde voor deze club zijn nooit veranderd. Anders zou ik hier niet geweest zijn."