Miguel Van Damme verlengt contract bij Cercle: "Hopelijk snel weer tussen de palen"

  Het gaat de goede kant op met de gezondheidssituatie van Miguel Van Damme.

  Doelman Miguel Van Damme (26) blijft ook volgend seizoen deel uitmaken van de Cercle-familie. "Onze sportieve remonte en het "blijven geloven in" stonden de voorbije maanden meer dan ooit symbool voor zowel de situatie van Cercle als die van Miguel", zegt voorzitter Vincent Goemaere.

  Miguel Van Damme, die herstelt van leukemie, gaat zijn 8e contractjaar in bij Cercle Brugge. "Miguel blijft immunotherapie volgen. Groen-Zwart zal er alles aan doen om de doelman daarin optimaal bij te staan", meldt Cercle .

   

  “De contractverlenging van Miguel Van Damme was voor ons van essentieel belang", zegt Cercle-voorzitter Vincent Goemaere.

   

  "Cercle is één grote familie en Miguel, die al sinds 2013 voor Cercle uitkomt, is daar een belangrijk onderdeel van."

   

  "Cercle is Miguel en Miguel is Cercle: onze sportieve remonte en het "blijven geloven in" stonden de voorbije maanden meer dan ooit symbool voor zowel de situatie van Cercle als die van Miguel."

   

  "Ik ben dan ook blij om nu te vernemen dat de gezondheid van Miguel positief evolueert. We hopen dat hij snel geneest en weer tussen de palen kan staan. Dat is het signaal dat we willen geven. Miguel verdient dit en wij hebben hem een contract gegeven", besluit de Cercle-voorzitter.

  Cercle is Miguel en Miguel is Cercle: onze sportieve remonte en het "blijven geloven in" stonden de voorbije maanden meer dan ooit symbool voor zowel de situatie van Cercle als die van Miguel.

  Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere

  Doelman Van Damme: "Kans om weer profvoetballer te worden"

  "Momenteel gaat het heel goed met mij", reageerde Miguel Van Damme op de belangrijkste vraag van allemaal.

   

  "Het is ongelofelijk hoe snel het gedraaid is. Ik heb zware periodes achter de rug, maar sinds 18 april train ik weer en het gaat beter en beter."

   

  Als beloning volgt nu dus een contractverlenging. "Cercle heeft me altijd gezegd dat ze een voorstel zouden doen. Dat heeft wat langer geduurd door de crisis, maar ze hebben hun woord gehouden en daar ben ik heel blij mee."

   

  "Dit is niet mijn eerste zorg, maar het is leuk dat ik de kans krijg om weer profvoetballer te worden."

   

  "Of ik een datum in mijn hoofd heb? Dat is moeilijk. Ik hoef niets te forceren. Hoe sneller, hoe beter. Maar we zien wel. Ik heb er mee leren leven, maar ik hoop dat alles positief blijft en dat ik er nu van af ben."

  Cercle steunt Brugse zorgsector

  Eerder vandaag bezorgde Cercle 28 tablets en 11.500 steunkaarten aan de Brugse zorgsector, om de bewoners en zorgverstrekkers van alle Brugse woonzorgcentra een hart onder de riem te steken tijdens de coronaperiode.